Incearca sa bei un ceai cald inainte de a pleca de acasa (cat poti de cald); evita bauturile reci - te fac sa transpiri mai rau; in rest nu vad ce ai mai putea sa faci! Toti transpiram.
Deci nu e vorba numai de tine, majoritatea mai ales pe căldurile astea nu e nevoie să stai mai mult de 5 minute afară, încearcă să stai în locurile umbrite şi să faci duş cât mai des şi caută un deodorat puternic, care să te ajute. Evită să stai în soare.
Transpiraţia este un proces fiziologic normal al organismului, prin care acesta îşi menţine temperatura constantă. Totuşi, atunci când transpiraţia este abundentă sau însoţită de mirosuri neplăcute, această problemă aparent simplă devine cu adevărat supărătoare. Apariţia hiperhidrozei, aşa cum este numită în termeni medicali, este favorizată de lipsa igienei corporale, precum şi de consumul unor medicamente cum ar fi vitaminele din gama B-urilor, barbituricele şi amfetaminele. Dacă mirosul neplăcut persistă indiferent de măsurile pe care le iei, poate fi necesar un tratament medical sau chiar chirurgical. Procedura chirurgicală constă în eliminarea glandelor ecrine din regiunea axilară prin liposucţia ţesutului glandular.
Transpiraţia este influenţată de mai mulţi factori, printre care rata metabolică, desfăşurarea unor activităţi intense, temperatura mediului ambiant, administrarea unor medicamente etc.
Conform unui studiu recent, realizat în ţara noastră, şapte din zece români spun că, dacă ar fi deranjaţi de mirosul de transpiraţie al unei persoane, ar lua atitudine, iar majoritatea i-ar spune direct că este cazul să facă un duş şi să folosească zilnic deodorant.
Remedii naturiste
Băi cu decoct de nuc: se fierb 250 grame de frunze uscate de nuc în jumătate de litru de apă. Se strecoară decoctul şi se tamponează zonele unde transpiraţia este excesivă sau se toarnă în cadă.
Coajă pisată de stejar: se pun trei linguriţe de pulbere la 200 ml de apă rece, se lasă vasul acoperit câteva ore şi apoi se foloseşte pentru baia mâinilor şi a picioarelor.
Băi cu lucernă: în apa fierbinte din cadă adaugă 200 de grame de lucernă şi lasă să acţioneze timp de 20 de minute. Aşteaptă ca apa să scadă la o temperatură rezonabilă pentru a te îmbăia. Se efectuează doar odată pe săptămână.
Infuzie de busuioc: se pun 10-15 frunze într-o cană cu apă clocotită, se lasă vasul acoperit 15 minute ca să se infuzeze, se strecoară şi se bea. Tratamentul se face timp de o lună. bafta.