anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebare mai mult pentru fete. Mi-au aparut pe sanul stang, un fel de vergeturi de culoare mov.De la ce ar putea fi? Eu sunt putin ingrijorata pentru ca pana acum nu am avut niciodata.Am aproape 17 ani. Oare poate fi si din cauza ca m-am ingrasat in ultima vreme?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| InVisible99 a răspuns:

Vergeturile apar pe sani deoarece e pielea mai sensibila si pot sa apara doar in cazul femeilor care au alaptat, care au slabit sau ingrasat brusc si chiar si la fetele din perioada adolescentei datorita schimbarilor. poate fi o problema endocrinologica si daca ai posibilitatea poti sa mergi la un consult la medicul endocrinolog.

| LifeIsBeautiful12 a răspuns (pentru InVisible99):

Pai da, eu m-am ingrasat in ultima vreme din cauza stresului.Cred ca din cauza asta mi-au aparut.Multumesc pentru raspuns!

| K0sti a răspuns:

Sunt vase capilare dilatate, nu vergeturi! Mai sunteti si fete...
Vergeturile se fac atunci cand slabesti brusc, nu cand te ingrasi! Eheeee...

| malvinacroft a răspuns (pentru K0sti):

Tu fiind fata, nu? Vergeturile se fac de multe ori pe fond pur endocrin, fara nici o diferenta de greutate - nici ingrasare, nici slabire. In plus, la inceput, atunci cand apar, chiar sunt rozalii-mov la culoare, timp de vreo saptamana. Lasa ca o sa stii si tu, in urmatoarea viata, cand o sa fii fata. happy

| K0sti a răspuns (pentru malvinacroft):

Eu m-am referit la vergeturi in contextul dat, nu am spus ca e singura "metoda" prin care poti face vergeturi! Daca esti ambitoasa poti face in multe feluri! happy

PS: Intr-o viata anterioara mi se spunea Verginica!

| malvinacroft a răspuns (pentru K0sti):

Pai da, in contextul dat mi-au aparut si mie vergeturi, tot pe la varsta asta (16-17 ani) fara nici un motiv decat cel endocrin. Asta e. happy

| K0sti a răspuns (pentru malvinacroft):

Inseamna ca e cam nasoala varsta asta... happy
Eu zic sa sariti peste ea!
Contextul dat insemnand... "Oare poate fi si din cauza ca m-am ingrasat in ultima vreme?"
Cand te ingrasi pielea se intinde, deci nu apar vergeturi! Ca exista si alte cauze, asta e alta treaba!