| Sofia2652 a întrebat:

Întrebare pentru cei care au avut sau au aparat dentar. Port deja aparatul de 5 ani si am senzația că deja nu este ok faptul că a trecut atâta timp și nu l-am dat jos. Si recent am întâmpinat o problemă, și anume că cei doi dinți din față sus se miscă ( nu sunt de lapte). Ortodonta mi-a spus că este normal și că este de la presiunea de pe ei si că o sa treacă, dar a trecut o lună si ceva și ei tot se miscă. A mai pățit cineva asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Presupun ca e aparat mobil.
Nu stim ce probleme ai, dar 5 ani este extrem de mult.
Ori nu ai ajustat aparatul la fiecare 2 saptamani, asa cum ti-a recomandat ortodontul, ori nu ai prea purtat aparatul.
Cere si o a doua opinie de la alt ortdont.
Ia in calcul aparatul fix (sarme). Il porti 1-2 ani, dar din nou, nu stim ce probleme ai tu.

| Sofia2652 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Aparatul este fix, am uitat sa specific, îmi pare rău

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru Sofia2652):

Cere o a doua opinie de la alt ortdont.

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as sugera sa schimbi medicul, ca apana acum trebuia sa ai deja dantura indreptata.