| IonGheorge a întrebat:

Iubita mea trece de aproximativ 4 luni prin stari naspa. Schimbari de stare, insecuritati, ganduri sinucigase. Sunt singura ei persoana de sprijin si toate frustrarile si problemele sunt aruncate catre mine. O iubesc si nu vreau sa o las in momentele astea, insa sunt coplesit, nu mai simt ca traiesc, niciodata nu fac ceva bine, mereu se ia de mine sau plange. Nu mai e persoana pe care am cunoscut-o. Tot o iubesc insa starea ei se agraveaza iar in acelasi timp simt ca ma pierd și pe mine. Am început și eu să am stări de anxietate și sunt sătul de orice om, vreau doar sa stau singur.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Alexutza27 a răspuns:

Felicitări că îi ești alături! Faptul că starea ei te afectează și pe tine nu este bine, încearcă mai întâi să te stabilizezi pe tine.(Mâncare sănătoasă - și eu trec acum prin anxietate și episoade de depresie și îți spun garantat că zahărul și mâncarea procesată contribuie ENORM la starea psihică. Deci încearcă să reduci zaharul, sucurile, mezelurile.) Dacă nu apelați la psiholog pentru că vi se pare costisitor, să știți că medicul de familie poate da trimitere la psihiatru iar psihiatru poate oferi ședințe de consiliere psihologica gratuite în baza trimiterii.(3 luni) Recomand să o urmărești pe insta pe d-na psihiatru Lavinia Bejenariu, este foarte dedicată și dă sfaturi bune, explică și pe tiktok despre diferite afecțiuni. Cât despre cei care te-au sfătuit "să-i dai una peste bot" sper din tot sufletul să aibă parte în viață de aceeași susținere când le va fi greu.
Baftă și multă sanatate!?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Convinge-o si du-o la psihiatru, ca sa nu avanseze boala, ca este mult mai greu dupa aceea sa fie trata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai încercat să îi ștergi una peste pupătoare? Ai să rămâi surprins ce efecte revigorante poate să aibă; trebuie și un mic mesaj verbal, genul "soro, ori îți bagi mințile în cap, ori rămâi să bocești până te-o lua foamea, să vezi ce-ți trec impresiile".
După acest micuț număr o anunți că te duci să te recreezi la o bere, și că atunci când te întorci te aștepți să găsești o atmosferă caldă, primitoare, așa cum ți-ai dorit tu întotdeauna de la partenera ideală, sau, dacă nu agrează viziunea ta despre armonia de cuplu, să o găsești lipsă din peisaj.
Mergi pe varianta asta, voinicule, îți garantez că nu ai cum să ieși decât în câștig.
Este o situație de viață care nu se rezolvă cu vocaluze.

| HUAWEHUAWE a răspuns:

Convinge-o sa mearga la psiholog sa se termine odata problema asta, sa fie bine -cea mai bună solutie

| MrAM a răspuns:

Cand se ajunge la ganduri sinucigase deja ai nevoie de ajutor specializat. Ai recunoscut si tu ca te depaseste situatia, cel mai bine e sa cautati ajutor din exterior. Un medic psihiatru e cel mai indicat, un psiholog il depaseste situatia, cel mai probabil are nevoie de tratament medicamentos.

| vasileparnaie a răspuns:

Vin eu frate o noapte scot depresia din ea

| SpoiledBrat a răspuns:

Ai încercat factory reset?

| Anonim717272 a răspuns:

Mă bucur că încerci să iti ajuți iubita! Parerea mea este că ar trebui să vorbești cu ea sa se ducă la un psiholog. Și nu l băga în seamă pe ala de a zis sa ii dai una peste bot pentru că nu o sa ajungi la nimic.