| MeGaby112 a întrebat:

La 17 ani este normala tensiunea mare 135, cea mica 85 si pulsul 74?
Este hipertensiune sau semnaleaza boli de inima?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Tensiunea arteriala 135 este foarte mare pentru un adolescent de 17 ani.
Ceilalti parametrii sunt normali.
Se recomanda eliminarea tuturor bauturilor care ridica, sau mentin ridicata tensiunea: cafeaua, alcoolul, bauturile energizante.
Se recomanda odihna, in special cea de noapte, de la 9-10 seara, apana dimineata.
Este important sa dormi -78 ore pe noapte si EXTREM de importanta sa dormi de la 9-10 seara, ca anumiti hormoni sa se poata produce.

| MeGaby112 explică (pentru Violleta2022):

Nu beau cafea, energizante sau alcool. Sunt fumator de 3 ani, chiar recent m-am lasat. Am avut si perioade indelungi de stres ce m-au facut sa fiu si ipohondru. Cred ca daca uit tigarile revine la normal.

| Violleta2022 a răspuns (pentru MeGaby112):

Atunci mergi la medic sa-ti faci investigatii medicale, fiindca la varsta ta, fara sa consumi alcool, cafea sau energizante, inseamna ca ai alte probleme medicale... posibil serioase.

3 răspunsuri:
| GracielaMoreno a răspuns:

Pulsul este bun dar tensiunea la limita