Nu exista test usor pozitiv. Ori da, ori ba.
Fa-ti cont pe forumul asta, o sa gasesti toate informatiile de care ai nevoie: http://hepatita-b.gatworks.net/
Ipohindrie este boala de care suferi.Ma faci sa cred ca ai nevoie urgent de un psihiatru, am spus psihiatru si nu psiholog.Pe parcursul ulñtimelor luni ai fi putut suferi, dupa simptomele pe care le descrii, de cancer de prostata, alzhaimer(apropo-pierderile de memorie sunt date si de fobii), alergie(ochi umflati), astm, alopecie androgenica, gripa porcina, probleme cu cervicalele, de circulatie(venele umflate pe timpul noptii, maini reci)retentii urinare... vrei sa mai insirui? Ai spus ca ai 15 ani si ca esti baiat, este rusinos ca la varsta ta sa iti inchipui atatea boli in doar cateva luni, esti bolnav si trebuie sa le explici parintilor ca tu nu poti iesi singur din cercul vicios in care ai intrat si ca trebuie sa mergi de urgenta la un medic.Ca este vorba de hepatita sau de faptul ca suferi o fobie compulsiva sau si mai rau, schizofrenie.Iti doresc numai bine.
Hepatita B este cea mai comuna si grava forma de infectie a ficatului in intreaga lume. Virusul hepatitei B poate fi transmis direct prin contactul cu sange infectat, prin sex neprotejat sau prin injectarea intravenoasa a drogurilor cu ace nesterilizate. Hepatita B este de 100 de ori mai infectioasa decat virusul imunodeficientei umane (HIV).
Virusul hepatitei B (VHB) este o amenintare serioasa pentru sanatatea globala, cu atat mai mult cu cat 2 miliarde de oameni din intreaga lume (1 din trei oameni) sunt infectati cu acest virus.
In ciuda disponibilitatii vaccinului care previne infectarea cu VHB, 300-400 de milioane de oameni sufera de infectie cronica cu virusul VHB, care este dificil de depistat fara efectuarea unei analize de sange.
Infectia cu virusul hepatitei B reprezinta a zecea cauza de mortalitate in lume. Aproape 1. 2 milioane de oameni au murit in 2007 in urma complicatiilor provocate de hepatita B. Hepatita cronica B este cauza a 80% dintre cazurile de cancer hepatic.
Cu cat infectia apare mai devreme in cursul vietii, cu atat creste probabilitatea ca aceasta sa se cronicizeze si sa duca la aparitia cirozei sau a cancerului hepatic.
Care sunt simptomele?
Hepatita B este dificil de depistat, de fapt 40% dintre adultii infectati nu prezinta nici un simptom pana la momentul cand infectia devine cronica. Daca o persoana prezinta simptome, acestea pot aparea sub forma simptomelor unei gripe, prin ingalbenirea ochilor si a pielii (icter), oboseala, dureri abdominale, lipsa poftei de mancare, cefalee, greata, varsaturi si dureri ale articulatiilor.
Cum este diagnosticata?
Exista mai multe teste la indemana medicului pentru a evalua afectiunile ficatului sau posibilele viitoare complicatii ale hepatitei B. Acestea includ o serie de analize de sange, de imagistica a ficatului sau biopsia hepatica.
Cum progreseaza boala?
Perioada intre expunerea la hepatita B si aparitia primelor simptome variaza intre 45 si 180 de zile; aceasta fiind urmata de faza "infectiei acute". Daca virusul ramane in organismul uman mai mult de sase luni, fara tratament, boala intra in faza de "infectie cronica".
Persoanele cu hepatita cronica B sunt expuse unui risc crescut de dezvoltare a complicatiilor bolii hepatice. In medie, cel putin 15 - 25 % dintre pacientii cu hepatita cronica B vor muri din cauza unei complicatii asociate bolii hepatice.
Cine este afectat?
Oricine poate contracta hepatita B, totusi persoanele nevaccinate sunt expuse unui risc crescut de contactare a bolii. Exista unele regiuni ale lumii precum Africa, Asia cat si sudul si estul Europei, unde prevalenta VHB este peste media globala.
Persoanele care folosesc in comun ace nesterilizate sau care au parteneri sexuali multipli cu istoric de infectii cu transmitere sexuala sunt, de asemenea, supuse unui risc mare. Intre cei expusi celui mai mare risc de infectare sunt personalul medical si copiii ale caror mame sunt infectate cu VHB.
Cum se trateaza hepatita B?
Exista mai multe optiuni de tratament al hepatitei cronice B. Cele mai comune tipuri de tratament sunt medicamentele antivirale. Tratamentul antiviral precoce poate ajuta la incetinirea progresiei bolii hepatice la persoanele cu infectie cronica. Cantitatea de virusi de hepatita B in sange este cunoscuta ca incarcatura virala. Studii recente au sustinut ipoteza unei asocieri intre incarcatura virala si riscul dezvoltarii cirozei si a cancerului hepatic.
Problema majoritatii antiviralelor este ca pacientii pot dezvolta rezistenta la tratament, scazand astfel eficienta acestuia in tratarea virusului si in controlul incarcaturii virale. Tratamentele mai recente par a crea mai putine complicatii si provoaca o rezistenta mai scazuta la tratament. Unele dintre tratamentele mai noi si-au demonstrat, de asemenea, capacitatea de a reduce si mai mult replicarea virala printr-o varietate de mecanisme care pot mentine cu succes o incarcatura virala scazuta.
Hepatita B in Romania
In Romania, aproximativ 7% din populatie traieste cu hepatita cronica B, a declarat profesorul Mihai Voiculescu, seful Clinicii Medicale si de Hepatologie de la Institutul Clinic Fundeni. Incidenta hepatitei B este mai crescuta in zonele urbane si, in special, in cartierele sarace ale oraselor. Pe primul loc in acest clasament se afla Capitala.
In Bucuresti, prevalenta hepatitei B este de 18%, adica o persoana din cinci are forma cronica a bolii si prezinta potential de ciroza sau o forma de cancer hepatic, a adaugat profesorul Mihai Voiculescu. Urmeaza Drobeta Turnu Severin, cu 16%, iar la polul opus se afla Iasi, cu o incidenta a hepatitei B de 5%. Pe judete, cele mai multe cazuri de hepatita cronica B sunt inregistrate in Ialomita - 33% si Botosani - 11%, iar cele mai putine cazuri de hepatita cronica B gasim in Bihor - 2%.
Pentru mai multe informatii despre hepatita B acceseaza site-ul www.hepatitab.com.ro
by google
Informarea si medicatia sunt paralele, nu se intersecteaza niciodata.Eu sunt convinsa de ceea ce iti spun, nu ti-am insirat textul ala de mai sus ca niste rufe pe o sarma.Nu pari un speriat de bombe, din contra. Exagerezi cu o curiozitate morbida asupra unor lucruri pe care ai vrea sa le controlezi( in cazul in care tu crezi ca ar putea sa ti se intample sau ti se intampla).
@PQnemtY curiozitatea este constructiva, cred ca de fapt te interesa daca se ia prin contact sexual, da, hepatita B este un virus contagios, din pacate in Romania s-a vorbit prea putin despre acest, lucru, in occident se face propaganda pro prezervativelor si metodelor de protejare, se poate lua prin sarut prin sex anal si oral sex normal, suntem pasibili toti, testul antigen australia este suficient sa afli daca ai hepatita B, daca este cu antigen, trebuie sa stii ca acela nu dispare toata viata, indiferent ce spun medicii si ce ai sa gasesti pe net, trebuie sa tii regim toata viata si sa iei imunostimulatoare deci 5 minute de sex te pot aduce la spital si un disconfort pe viata.Nu exista medicamente pentru aceasta boala, exista un interferon care nu este bun de nimic si ataca si alte organe, vitaminele sunt de baza si imunostimulatoare, cam atat sper ca am fost de folos, daca vrei sa mai stii si altceva vorbim in mesagerie.
Vestea ca suferiti de hepatita B poate fi infricosatoare, dar este important sa stiti ca multi dintre oamenii care au aceasta boala pot avea o viata normala. Daca stiti in ce masura virusul hepatitei B va va afecta viata si sanatatea, atunci va va fi mai usor.
Semnele si simptomele hepatitei B apar de obicei la 9-21 de saptamani dupa expunerea la virus. 1 Deoarece 30% dintre persoanele infectate cu acest virus nu prezinta nici un simptom de hepatita, singura cale de a sti cu siguranta daca sunteti infectat/a sau nu este efectuarea analizelor de sange. 2
Daca testele privind infectia cu virusul hepatitei B sunt pozitive, unul dintre primele lucruri pe care vi le va spune medicul dvs. este daca aveti hepatita acuta B sau hepatita cronica B. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care puteti sa le faceti este sa ii puneti intrebari medicului dumneavoastra. Aflarea mai multor informatii despre virus si despre infectie este un prim pas important pentru decizia asupra tratamentului optim pentru hepatita B in cazul dumneavoastra.
Daca ati fost diagnosticati cu hepatita B, puteti cere ajutor in primul rand medicului dvs., pentru ca trebuie sa stiti ca nu sunteti singuri.
Este destul de grav. Ce trebuie sa stii este ca oriunde te-ai duce si ai de-a face cu obiecte taietoare (stomatolog, manichiura, tatuaj, frizer), trebuie sa nunti ca esti bolnav. De asemenea, partenerele tale de sex trebuie sa se vaccineze cu minim 6 luni inainte de orice fel de raport sexual.
Legat de tratament: trebuie sa te vada un medic specialist pe boli infectioase, sa-ti faca analize mai amanuntite (macar replicare virala). Astfel vei afla daca ai indicatie de biopsie hepatica. Daca nu, va trebui sa-ti faci reevaluari anual, asa incat sa urmaresti cu atentie evolutia bolii.
Cel mai important (daca nu ai nevoie de interferon si ribavirina) este regimul alimentar si de viata: nu ai voie sa fumezi, sa bei alcool sa pierzi nopti, sa bei sucuri din comert, sa mananci conserve, mezeluri, prejeli de orice fel. Poti manca maxim doua oua pe saptamana fierte, poti manca numai carne slaba (peste slab, piept de pui, carne de vita) fiarta, inabusita sau pe gratar. Absolut nimic prajit in ulei, fara carne de porc, fara carne tocata. Cat mai multe legume si fructe si lactate pe cat posibil naturale (branza de vaci facuta in casa, face minuni). E bine sa mananci 3-4 lingurite de miere pe zi.