| anamariasinpopa a întrebat:

La cat timp dupa o sarcina oprita in evolutie si un chiuretaj pot sa raman iar gravida?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| NoName_9903 a răspuns:

Teoretic dupa ce iti revine ciclul menstrual, poti ramane gravida. Totusi discuta cu ginecologul, care iti poate spune cand e recomandat sa ramai gravida.

17 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mi se pare ca 6 luni e timpul absolut minim. Stiu ca e greu, dar daca nu respecti aceasta pauza, riscurile de a pierde noua sarcina se inzecesc. Fiindca uterul trebuie sa fie pregatit pentru a hrani un copilas. Daca nu este, embrionul va muri. Si, crede-ma, e mult mai greu sa pierzi si a doua sarcina si sa mai si stii ca ai contribuit si tu la aceasta pierdere.
Ai grija de tine si fii inteleapta! Sanatatea si normalitatea viitorilor tai copii este mai importanta decat ceea ce simti in acest moment.

tundenana
| tundenana a răspuns:

Sfatul meu este sa asculti ce ti-a zis medicul... stiu ca e greu, insa asculta de ce spune pentru ca inca mai ai sansa sa ai un copil. Gandeste-te ca sunt persoane care dupa un avort din diferite motive nu mai pot avea copii niciodata...

| NoName_9903 a răspuns:

Profita de cele 6 luni pentru a te ingriji mai mult, mananca sanatos, fa sport, astfel organismul tau va fi pregatit sa duca la bun sfarsit o noua sarcina! Scopul tau este sa aduci pe lume un bebe sanatos, gandeste-te la asta si timpul va zbura! Succes!

| vio2006 a răspuns:

Cred ca medicul tau are dreptate...trebuie sa te refaci, sa ai grija sa nu ramai gravida...si nu mai da vina pe tine... dupa graba pe care o manifesti, cred ca asta faci...gandeste-te bine ca trebuie sa faci un copil sanatos

| samur1 a răspuns:

ai toate sansele sa ramai imediat...

| floriboldea a răspuns:

FOARTE REPEDE

Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dupa chiuretaj la o luna poti sa ramai iar insarcinata

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In jur de 6 luni

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu am pierdut o sarcina in ianuarie 2009, iar astazi mi-a venit cm, si ma apuc de treaba peste 14 zile, nu ascult sfatul medicului ca nu mai am rabdare.Succes.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oare ce-ar spune un preot? Ca de ce joaca cu sarcinile si/sau intrerupere de sarcini?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna, ana maria!
Nu stiu daca raspunsul meu te va ajuta, dar uneori nu asteptam un sfat, ci doar pe cineva cu care sa discutam sau cu care sa-ti plangi durerea.
Saptamana trecuta a trebuit sa fac un chiuretaj pentru ca sarcina mea, de 11 saptamani, s-a oprit din evolutie. A fost un soc! Ne doream acest copil enorm, am facut totul ca sarcina sa decurga perfect - si nu exagerez - dar se pare ca ca planul meu nu a coincis cu planul lui doamne - doamne.
De atunci nu am mai dormit noptile si am analizat toate posibilitatile si mi-am facut o mie de planuri.
Aparitia unui nou bebe prea repede nu inseamna ca va fi mai bine. Am realizat ca daca vreau sa fiu mama trebuie sa fiu responsabila pentru copilul meu si ca trebuie sa-mi asum aceasta responsabilitate inca de pe acum. Nu sunt singura in aceasta situatie, este implicat si sotul meu, care este un om foarte intelept si pe care il iubesc enorm. Asa ca important pentru mine este sa aflu cauza nenorocirii, sa o tratez pe ea si nu simptomele.
Saptamana asta trebuie a merg la medic, sa-mi fac niste analize suplimentare etc.
Medicul mi-a explicat ca pot avea copii, dar este important ca acestia sa fie sanatosi, iar eu sa fiu pregatita sa- I am. Este nevoie de o perioada de repaos, undeva in jurul a 6 luni, depinde si de organism si de rezultatele analizelor.
O sa ai si alti copii, nu-ti face griji, dar nu te grabi...Eu nu stiu daca as putea depasi trauma pierderii unei noi sarcini.
Ai grija de tine si in acest fel ai grija si de viitorul tau copil. Durerea nu se va vindeca daca va aparea repede un nou copil.
Te imbratisez cu drag.

| 13_8155 a răspuns:

Si dupa prima menstruatie

| Camelia_Nenu_1972 a răspuns:

3 - 6 luni

| anamariasinpopa explică:

Am discutat cu medicul, el zice 6 luni.
Problema e ca eu nu vreau sa astept atata timp. As vrea sa raman cat mai repede gravida pentru ca este foarte dureros sa ai o sarcina pierduta. Vreau sa am un nou copil in burta, o noua speranta, un nou vis frumos...