Buna, Deea!
Incepand de la 12 ani trebuie sa-ti vina, poate 13, 14, depinde de organism. Nu trebuie sa fii suparata ca prietenele tale au si tu nu, inca. Cand o sa ai, mai tarziu, o sa vezi ca poate ai vrea sa nu-l mai ai.Multa bafta!
Primul ciclu apare in mod normal in intervalul de varsta cuprins intre 9 si 16 ani. De obicei apare la 2 - 2, 5 ani dupa primele semne ale pubertatii - cam in acelasi moment de timp cu momentul maxim al cresterii corporale.
Varsta tinde sa fie aceeasi de-a lungul generatiilor, insa exista numerosi factori care influenteaza aceasta varsta (inclusiv parametrii geografici). O treime din fete au primul ciclu pana la 12 ani, peste 50% il au pana la 13. Este bine ca fetele sa afle inainte despre ciclu de la tine.
Buna! Nu iti face griji! Ciclu menstrual se instaleaza la o varsta care difera de la o persoana la alta, pana la cel tarziu 16-17 ani, mai frecvent intre 12-14 ani. Uite, poti citi mai multe aici: http://www.i-medic.ro/sanatate-feminina/menstruatia/ce-este-menstruatia
Menstruatia vine intre 10 si 16 ani. Nu te speria deci. Menstruatia apare atunci cand organismul este pregatit. Vei sti daca trebiue sa-ti vina dupa primele semne ale pubertatii. Gen sani imi mari sau transpiratie mai abundenta.
Diferă de la persoana la persoana ar trebui sa iți vina intre 13-16 dacă nu iți vine pana la 16 ani trebuie sa mergi la un ginecolog
Off, asa eram si eu acum 5 ani...pai stiu ca varsta normala este intre 13 ani si 4 luni si 15 ani si 7 luni (parca), deci nu ai de ce te ingrijora. Doar pentru ca le-a venit ciclul, nu inseamna ca sunt superioare sau ceva de genu'...stai sa vezi cat vor regreta ca il au in ceva timp
Nu te grabii sa il ai, bucura-te ca te poti imbraca in alb in orice zi a lunii si nu ai dureri. O sa vina el.
Pai maxim cred ca la varsta de 13 ani! In acest moment si eu am 12 ani si nici mie nu mi-a venit!
pcornelia18 întreabă: