anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La cati ani ar trebui sati vina ciclul?
pentru ca indata am 12 ani si toate colegele mele(aproape) le-au venit ciclul:-|

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| alexaalexandraa a răspuns:

Buna, Deea!
Incepand de la 12 ani trebuie sa-ti vina, poate 13, 14, depinde de organism. Nu trebuie sa fii suparata ca prietenele tale au si tu nu, inca. Cand o sa ai, mai tarziu, o sa vezi ca poate ai vrea sa nu-l mai ai.Multa bafta!

9 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Primul ciclu apare in mod normal in intervalul de varsta cuprins intre 9 si 16 ani. De obicei apare la 2 - 2, 5 ani dupa primele semne ale pubertatii - cam in acelasi moment de timp cu momentul maxim al cresterii corporale.

Varsta tinde sa fie aceeasi de-a lungul generatiilor, insa exista numerosi factori care influenteaza aceasta varsta (inclusiv parametrii geografici). O treime din fete au primul ciclu pana la 12 ani, peste 50% il au pana la 13. Este bine ca fetele sa afle inainte despre ciclu de la tine.

| doctoressa a răspuns:

Buna! Nu iti face griji! Ciclu menstrual se instaleaza la o varsta care difera de la o persoana la alta, pana la cel tarziu 16-17 ani, mai frecvent intre 12-14 ani. Uite, poti citi mai multe aici: http://www.i-medic.ro/sanatate-feminina/menstruatia/ce-este-menstruatia

| Lynna a răspuns:

Menstruatia vine intre 10 si 16 ani. Nu te speria deci. Menstruatia apare atunci cand organismul este pregatit. Vei sti daca trebiue sa-ti vina dupa primele semne ale pubertatii. Gen sani imi mari sau transpiratie mai abundenta.

| Alice1122 a răspuns:

Diferă de la persoana la persoana ar trebui sa iți vina intre 13-16 dacă nu iți vine pana la 16 ani trebuie sa mergi la un ginecolog

| BlaBlaa a răspuns:

Off, asa eram si eu acum 5 ani...pai stiu ca varsta normala este intre 13 ani si 4 luni si 15 ani si 7 luni (parca), deci nu ai de ce te ingrijora. Doar pentru ca le-a venit ciclul, nu inseamna ca sunt superioare sau ceva de genu'...stai sa vezi cat vor regreta ca il au in ceva timphee hee

| Bellatris a răspuns:

Nu te grabii sa il ai, bucura-te ca te poti imbraca in alb in orice zi a lunii si nu ai dureri. O sa vina el.

| BeTheBestAndFu*kTheRest a răspuns:

Nu-i stres. mie mi-a venit la 14 si cevahee hee

| LovePartyStephany a răspuns:

Pai maxim cred ca la varsta de 13 ani! In acest moment si eu am 12 ani si nici mie nu mi-a venit! sad

| Cotiga_Eli_1999 a răspuns:

De la 11 ani la 15 maxim multa bafta.