anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La ce ajuta acidul folic si in ce alimente il pot gasi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

In pricipal stimuleaza ovulatia si asigura o maturare buna a sistemului nervos al fatului. Se gaseste in plante verzi.

| mioara a răspuns:

Intra pe site-ul oana cuzino si vei gasi rasunsuri favorabile.

| alexam a răspuns:

Acidul folic e important inainte de a ramane insrcinata si pe timpul sarcinii. Se gaseste in verdeturi: salata, spanac, loboda, si in ficatul de pasare... De asemenea stiu ca daca ai lipsa de fier, asta trebuie sa consumi, sau sa iei ceva acid folic sub forma de vitamine - asta nu stiu sigur, mai intereseaza-te!

| Cryss a răspuns:

Acidul folic, sau vitamina B9, contribuie la formarea de celule sanatoase si joaca un rol foarte important in prevenirea anomaliilor sistemului nervos si ale coloanei vertebrale la fat. Fiind o substanta hidrosolubila, el nu ramane prea mult timp in corp, asa ca trebuie luat in fiecare zi pentru a actiona eficient. In perioadele de crestere intensa si in timpul sarcinii, cerintele corpului cu privire la aceasta vitamina sunt mai mari.

Unde se gaseste acidul folic

Acidul Folic se gaseste atat sub forma naturala, in legumele verzi (brocoli, spanac) si in unele fructe si sucuri (sucul de portocale), cat si sub forma sintetica, in diverse complexe vitaminice si in produsele alimentare fortificate, ca painea sau fulgii de cereale cu continut imbogatit de vitamine.
Este bine de stiut ca organismul nostru absoarbe mai usor acidul folic sintetic decat pe cel natural.

Istorie

Acidul folic (numit si folat, sau acid folinic, sau folacin, sau acid pteroilglutamic) a fost extras pentru prima data din frunzele de spanac (numele provine din cuvantul latin "folium"=frunza) in 1964 si s-a descoperit repede ca este esential in prevenirea anemiei la animale. Ceva mai tarziu s-a constatat si ca, adaugat in alimentatia femeilor insarcinate, reduce riscul aparitiei problemelor de tub neural la noii nascuti. (http://www.desprecopii.com/info.asp?id=296)

| giulya85 a răspuns:

Acidul folic este prezent in numeroase alimente: ficat, lapte, branzeturi fermentate, legume verzi (sparanghel, spanac, varza verde, morcovi).

| doinacosoianu a răspuns:

Brocolli, conopida, spanac, portocale. in america ministerul sanatatii, la introdus pana si in paine. este foarte necesar femeilor insarcinate, el se foloseste mai ales cu 3 luni inainte sa ramai insarcinata, intaraeste sistemul imunitar

Întrebări similare