Miere cu polen este un produs 100% natural având în component sa două produse apicole miere şi polen.
Miere cu polen este un produs omogen, vâscos ce are în componenţa sa miere polifloră şi polen în raport1:1.
Copoziţie:
Mierea este un aliment cu gust dulce şi parfumat, cu aspect semifluid, vâscos sau cristalizat şi culoare specifică, având un conţinut mare de zaharuri şi substanţe minerale, vitamine, enzime, acizi organici.
Culoarea:
În raport cu substanţele colorate care se găsesc în nectar şi care sunt pigmenţi vegetali-caroten, clorofilă, xantofilă; culoarea mierii diferă de la incolor până la neagră. La mierea de nectar predomină culoarea galbenă. Mierea strânsă la începutul primăverii are o culoare de un galben viu, până la portocaliu. Cu timpul, mierea îşi pierde culoarea iniţială, de obicei se închide la culoare, iar în timpul cristalizării se deschide.
Din conţinutul mierii ne putem face şi o idee preliminară asupra calităţii ei curative.
Zaharurile cele mai însemnate din miere sunt glucoza (28-37%), fructoza (37-39%), zaharoza (0,5-1,3%), maltoza (5-11%). Când glucoza depăşeşte cantitativ fructoza, mierea este mai puţin dulce şi cristalizează uşor.
O serie de acizi organici, precum acidul formic, se află şi ei în componenţa mierii, dându-i acesteia un caracter uşor acid. Datorită conţinutului de acid citric şi malic, mierea florală este superioară celei de mană. Aceşti acizi asigură buna păstrare a mierii, având caracter bactericid.
Substanţele minerale sunt şi ele prezente în miere, în proporţii ce depind de plantele din care a fost extras nectarul şi de solul pe care acestea trăiau.
Bor, mangan, nichel, litiu, potasiu, fosfor, staniu, cupru, dar şi oligoelemente ca bariu, beriliu, vanadiu, germaniu. În special mierea de mană este bogată în minerale.
Numeroase vitamine sunt şi ele prezente în miere:
B1 – tiamina, B2 – riboflavina, B5 – niacina, acidul pantotenic,
B6 – piridozina, B12, dar şi vitaminele A, C, D şi acidul folic.
În mierea florală, provenind din glandele faringiene şi salivare ale albinelor dar şi din nectarul multor plante medicinale, sunt prezente substanţe active biologic, antibiotice.
Aroma mierii este datorată aminoacizilor din nectar.
Valoarea alimentară a mierii constă în primul rând în bogăţia ei în zaharuri (70-80%), din acest punct de vedere, fiind un aliment energetic prin excelenţă. Majoritatea zaharurilor din miere sunt zaharuri simple, (glucoză şi fructoză), care nu mai necesită o prelucrare specială prin digestie, fiind direct asimilate şi arse complet, până la stadiul de bioxid de carbon şi apă, eliberând energie în toate etapele de descompunere prin care trec. Un gram de zaharuri din miere eliberează ca şi zahărul de sfeclă: 4,1 calorii, dar (spre deosebire de zahăr), această energie este pusă în totalitate la dispoziţia organismului, astfel că mierea este un aliment uşor asimilat şi digerabil. Deosebirea esenţială a mierii de albine de zahărul comercial constă în conţinutul său ridicat în unele substanţe nezaharoase (microelemente, enzime, acizi organici şi vitamine), care îşi exercită efectul pozitiv atât prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului, dar şi contribuind la conferirea calităţilor gustative specifice ("gust de miere"). Atât aspectul, culoarea, consistenţa şi gustul fac din miere un aliment mult apreciat, dar mai ales aroma sa specifică, datorită conţinutului în uleiuri eterice (volatile), parfumul mierii fiind identic cu parfumul florilor din care provine.
Polenul este un aliment proteic deosebit de bogat în elemente necesare existenţei plantelor, dar şi organismelor animale. Într-un kilogram de polen se găsesc atatea doze zilnice de ritin (vitamina P), cate ar fi necesare catorva zeci de oameni pentru a preveni un accident vascular la nivelul creierului.
Un rol important pentru funcţionarea normală a sistemului nervos revine unei alte substanţe conţinute în polen - anevrina. În plus, polenul este un stimulent al poftei de mancare, înlesneşte digestia, îmbunătăţeste tonusul, alungă oboseala, previne rahitismul, căderea parului şi chiar face să crească mai bine părul, hrănindu-i radăcinile.
Ambalajul:
Produsul Miere cu polen este ambalat în borcane de sticla transparente cu gramajul de 500g şi 200g. Borcanele sunt etichetate, pe etichetă avînd scrisă denumirea produsului, compoziţia, gramajul, furnizorul, adresa şi numarul de telefon, data îmbutelierii şi termenul de valabilitate. Se recomandă stocarea şi transportul produsului cu atenţie deoaece borcanele sunt fragile.
Concepţie:
Miere şi polen a fost creat de echipa de apicultori a societaţii distribuitoare din dorinţa de a diversifica paleta de produse şi creşte vânzările. Produsul este unic pe piaţa de suplimente alimentare neavând deocamdată concurenţă.
Referitor la modificarea ambalajului echipa poartă negocieri cu un furnizor de ambalaje din plastic, peturi, existând dorinţa ca pe viitor să se ambaleze produsul în acestea pentru a evita pierderile date de spargerea borcanelor de sticlă. Deasemenea este în proiect o nouă etichetă mai atractivă cu un desing modern.
Preţul:
Preţul produsului Miere şi polen este de 20 RON borcanul de 500g şi 10 RON borcanul de 200g. Preţul a fost stabilit ţinând cont de costul de producţie plus adaosul comercial care este de 30 %.
Pentru societaţile comerciale care achiziţioneză peste 100 de borcane indiferent de gramaj se face un discount de 2% din valoarea facturii, iar pentru cele ce achiziţoneză peste 500 borcane discountul este de 5%. Preţul acestui produs este stabil neexistând fluctuaţii frecvente. De la an la an în funcţie de cantitaţile de materie prima recoltată pot apare modificari de preţ.
Procentajul de rebuturi este sub1%. Din când în când mai apar incidente la linia de îmbuteliere.
Piaţa:
Piaţa de desfacere este piaţa din Romănia, S.C. Stupina S.R.L. firma producatoare, distribuind produsul atât la agrosişti cât şi la detailişti, dar societatea vinde produsul şi cu amănuntul prin magazinele proprii.
Concurenţa:
Princpalii potenţiali concurenţi sunt celelalte societaţi comerciale ce deţin familii de albine şi staţii de înbuteliere a produselor apicole plus asociaţiile apicole.
S.C. Stupina S.R.L. are echipa de vânzări formată din 5 agenţi care au atribuită fiecare o zona bine stabilită. Societatea mai deţine 10 puncte de vânzare cu amănuntul în principalele oraşe din ţară plus depozitul central de unde se face aprovizionarea şi vânzările en gross.
Consumatorii:
Indicaţii:
Se recomandă tuturor vârstelor. Favorizează creşterea şi dezvoltarea armonioasă, redă pofta de mâncare, echilibrează greutatea corporală şi elimină toxinele din organism. Aduce forţa, vitalitate, potenţă şi este foarte folositor sportivilor si celor care depun mari eforturi fizice si intelectuale. Conferă calm, sanatate, pofta de viaţă (este un excelent afrodisiac natural), improspatează şi întinereşte.
Consumul regulat al mierii cu polen sporeşte hemoglobina din sînge. O anemie, chiar severă, poate fi vindecată cu miere cu polen în 90-180 de zile.
Mierea de albine nu are doar calităţi nutritive ci, în urma studiilor, s-a demonstrat că are şi o acţiune terapeutică eficientă, ce se exercită atât asupra afecţiunilor digestive, cât şi în afecţiunile hepato-biliare, cardio-vasculare, respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos, ale aparatului urinar, în bolile de nutriţie şi cele infecţioase, în afecţiunile sanguine şi în cele cutanate.
Miere cu polen favorizează asimiliarea calciului şi a magneziului, două minerale esenţiale bunii funcţionari a organismului, ceea ce explica faptul că acei copii care au în alimentaţia zilnică miere se dezvoltă mult mai bine decât cei care consumă zahăr şi prezintă o calcifiere a oaselor şi a dinţilor evidentă. Graţie enzimelor, ea facilitează asimilarea altor elemente de unde rezultă o digestie si un tranzit intestinal mai bune. Mierea nu afectează dinţii asa cum o face zahărul.
Datorită elementelor pe care le conţine, mierea are o actiune dinamico-genetică şi stimulentă a inimii cautată de sportivi şi persoanele care dau semne de oboseală cît şi de copiii cu apetit scazut.
Mierea e recomandată în regimul alimentar pentru cei cu insuficienţă renală.
Conţinutul biologic al mierii creşte capacitatea sistemului de apărare imunitar fiind un aliment ce completeaza carenţele organismului.
Contraindicaţii:
Cu toate calităţile sale preţioase, Miere cu polen are şi contraindicaţii pentru pacienţii care suferă de obezitate, diabet zaharat, tulburări glicoregulatorii, insuficienţă pancreatică exocrină şi pentru pacienţii gastrectomizaţi, cât şi în anumite tulburări alergice.
Administrare:
Se consumă de la o jumatate de linguriţă pe zi, ajungându-se gradat, în timp, pană la doua linguri pe zi în funcţie de nevoile organismului fiecaruia. Produsul se asimilează cel mai bine dimineaţa, înainte de micul dejun.
Mod de pastrare:
Recipientul se poate păstra într-un loc închis şi răcoros (4-14 °C). Acest amestec poate sta în raft fără nici o problemă pentru minim 6 luni; totuşi, ca la orice alt aliment, de îndată ce recipientul este deschis, este bine să:
a) să se consume conţinutul cât mai repede posibil;
b) să se păstreze recipientul în frigider.
Sper ca te-am ajutat! funditza?
Polenul in general e bun la intarirea sistemului imunitar, iar in combinatie cu mierea, "calatoreste" si se "aseaza" mai bine in organism. Un sistem imunitar puternic te protejeaza de virusi, infectii, boli, oboseala, nevralgii, etc.
In concluzie e buna la tot. Incearca sa faci o cura de o luna in care sa iei in fiecare dimineata cate o lingura sau doua, si sa vezi ca se va simti diferenta.
Succes
Depinde de situatie, daca ai cosuri pe fata poti pune miere si te vei rezolva in cateva zile. Daca esti racita in gat si inghiti o lingurita de miere lucrurile incep sa mearga bine. Astea sunt doar cateva din cele mai folosite cazuri. Mierea este foarte buna si de mancat, are foarte multe calitati. Funda?