| AGDeac a întrebat:

La ce market aș putea găsi unt de arahide fără zahăr și preferabil și care să nu fie făcut din arahide prăjite?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| PringAloe a răspuns:

Cam greu sa gasesti in market unt de arahide de calitate (cel putin eu nu am gasit ), si asta inseamna fara zahar, fara sare, si sa fie 100% arahide, eu spre exemplu cumpar de pe GymBeam, unt de arahide 100% fara nimic adaugat, si costa si super ieftin mai exact 28.90 lei pentru 900g de unt, fata de cele din market care te costa 20 lei vreo 300g, nu sunt nici 100% unt de arahide, ba zahar, sare, adaugat si undeva la 80-90% unt de arahide, coloranti prostii, posibil sa gasesti ceva natural 100% la niste magazine d'astea cu alimente bio dar o sa te coste o gramada de bani, si eu initial cumparam de la market unt si dadeam 30 lei pentru nici 300g de unt de arahide de la Allos, care pe laga faptul ca e scump si e si putin are 92% arahide, restul sare, zahar, si altele adaugate.

| AGDeac explică (pentru PringAloe):

Mulțumesc frumos, un răspuns foarte bun!

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Arahidele neprajite sunt otravitoare.

| Bronson1 a răspuns (pentru doctorandus):

Reply pentru "doctorandus":

Fals!

Arahidele crude în sine nu sunt toxice și pot fi consumate în siguranță. Cu toate acestea, ele pot fi contaminate cu un mucegai numit Aspergillus flavus care produce o substanță chimică numită aflatoxină, un potențial cancerigen care poate cauza probleme de sănătate la oameni și animale.

On-Topic:
Si eu cumpar unt de arahide de pe GymBeam, e foarte calitativ!
Descriere Gymbeam: (Conține doar arahide prăjite, nu are zahăr adăugat, ulei de palmier, substanțe artificiale și sare.)
Link: https://gymbeam.ro/unt-de-arahide-100-gymbeam.html

Insa e din arahide prajite, din arahide crude nu stiu sa fie undeva.
Poate doar daca iti faci tu...
Gasesti pe Youtube retete.

| AGDeac explică (pentru Bronson1):

Mulțumesc mult pentru răspunsul informativ. Chiar dacă am oferit deja funda, și acesta este un răspuns cel puțin la fel de bun.
Aparent, făceam o confuzie între uleiul adăugat și arahidele prăjite în sine, așa că apreciez mult clarificările. happy

| haileewatson a răspuns:

Gymbeam, Myprotein

| pacatos a răspuns:

Trebuie sa spui din ce oras cauti asa daca iti spun eu ca in Vaslui vizavi de gara gasesti sigur
daca iti zic ca in Bucuresti la ISIS EDESA la intersectia bd Teiul Doamnei cu str Maica Domnului găsesti
te poate ajuta daca tu locuesti in negrești
Se găsește și la Careffoor