Depinde de varsta.Pt copii la 21 si trebuie sa doarma 10-11 ore, pentru adolescenti ora 22 si sa doarma 9-10 ore. Iar pe adulti ora nu o stiu dar trebuie sa doarma cel putin 7 ore.
E indicat sa dormi cel putin 8 ore, eu acum in vacanta dorm de la 12 noaptea pana la 12 ziua, 12 ore)
Un adult trebuie sa doarma 7-8 ore din 24. Ca mai sunt si cei care dorm ziua ca lucreaza noaptea, nu conteaza...
Eu am auzit din batrani ca somnul intre 22:00 si 00:00 este cel mai odihnitor.
Numai bine, Shin
Cel mai odihnitor somn este intre ora 23 si ora 1. Si e indicat sa dormi 6 ore ca adult respectiv 8-10 ca si copil.
Pai din punct de vedere al ceasului circadian, ii indicat la ora 11 (sau dupa o ora, dupa ce apune soarele) si sa te scoli dupa 40 de minute dupa ce rasare soarele. Asta ii o absurditate, dar asta o sa vezi in cartile de psihiatrie si psihologie. Iti recomand atunci cand ti-e somn, dar sa fie noaptea, la un adult intre 6-8 ore ii destul (mai mult nu este indicat ).
Pai ar trebui sa te culci maxim la 11 in timpul saptamanii si sa dormi 10 ore iar vinerea si sambata ar trebui sa te culci maxim la ora 00 si sa dormi tot 10 ore
Buna dupa cat stiu maxim pe la ora 00:00(adica 12 seara) ca sa te poti odihni bine trebuie sa ai minim 7 ore de somn.
Sper ca te-am ajutat.
Funda?
In functie de virsta, iata aici mai desfasurat: http://infopages.md/cite-ore-trebuie-sa-dormi/