| Innocence a întrebat:

La ce varsta e normal sa apara menstruatia...am colege in clasa care au implinit deja 13 ani si nu au. e cam tarziu sau e devreme? sau mai au timp?laughingmersi:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mai au timp pana la 16 ani, fara nici o problema. Pana la urma, cu cat menstruatia apare mai tarziu, dar in limitele normalului, cu atat femeia respectiva va avea risc mai scazut de cancer de san si alte boli dependente de estrogen.

5 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

De obicei la 12 ani. Sunt insa fete la care apare inca de la 8 ani sau intarzie pana la 16. Ce este mai tarziu iese din limita normalului si este nevoie de ajutor sau/si supraveghere medicala (alopata sau alternativ-complementara).

| Dj Boalca a răspuns:

Apare cam de la 13 pana la 15-16 ani...deci nu e prea devreme sau prea tarziu, fiecare are un corp al lui.de exemplu vecinul meu are cosuri pe fata si eu nu am deloc

| e m i l y a răspuns:

Draga mea. Nu e nimic de ras. Menstruatia e normal sa apara aprox. intre 12 si 18 ani chiar. Si la mine si'a facut prezenta tarziu, fata de prietenele mele, dar eu am vazut in asta un avantaj. Nu e nimic placut sa ai asa ceva.

| wormy a răspuns:

Nu cred, depinde de modul in care s'au dezvoltat. Poate sunt mai."micute"...In plus, si eu am o colega in clasa care a implinit 15 ani(chiar ieri) si nu are menstruatie(si mentionez ca nu are nici 40 de kg) happy

| Innocence explică:

Nu ma intelegi gresit. nu am ras...chiar le consider intr-un fel norocoase.era o curiozitate! mersi pentru raspunsuri!winking