Nu tine de o varsta anume! Totul depinde de dezvoltarea ta,de,,mostenire'' si este percedat de anumite,,semne''
Daca ti-a aparut par pubian si la subrat, daca ti s -au dezvoltat sanii si bazinul, daca ai anumite secretii in urmatorii doi ani iti va veni menstruatia.
Nu te lua dupa colegile sau prietenele tale daca lor le-a venit si tie nu, pentru ca va dezvoltati diferit
Poti vorbi cu mama ta, cu sora sau chiar cu matusa ca se stii la ce sa te astepti.
http://m.ghidul-parintilor.ro/......uatie.html
Buna
Incepand de la 11 ani.
Daca ai peste 10 ani jumate, ai putea sa ii ceri sfaturi maicutei tale
Nu ezita sa o intrebi, este ceva firesc si trebuie sa ai o legatura stransa cu mama ta
O seara buna
Nu exista o varsta "normala" de incepere a menstruatiei. Producerea acesteia este conditionata de factor genetici dar mai ales hormonali. Varsta de incepere poate fi inca din copilarie 9-10 ani sau de adolescenta tarzie 15-16 ani. Cea mai mare frecventa insa se situeaza intre 12 si 14 ani.
Am vazut fete carora le-a aparut la 9 ani.Stiu, cam dubios. Normal pe la 12 ani.
Depinde de organismul tau, de cum te-ai dezvoltat, etc. Nu este o varsta fixa, cum si organismul nostru difera de la individ la individ. Cred ca cele mai bune sfaturi vin acum din partea mamei tale, cu ea ar trebui sa vorbesti. :*
anonim_4396 întreabă: