| ChuckybooM a întrebat:

La filologie, intensiv-engleza, ce anume se studiaza la istorie si geografie, in fiecare clasa (9-a, 10-a, 11-a, 12-a)?
E greu? (si la bac despre ce anume se da din istorie si geografie?) TOT INTENSIV ENGLEZA.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Psihoyounger a răspuns:

Având în vedere categoria la care ai pus întrebarea, îţi zic că nu o să te îmbolnăveşti din cauza geografiei şi istoriei. laughing
Apoi, la istorie nu ştiu, dar la geografie îţi pot garanta că în clasa a IX-a vei face geografia fizică (cea mai adevărată şi utilă geografie, în care va trebui să înveţi şi să înţelegi, nu să toceşti). În clasa a X-a vei avea geografia umană (ţări, capitale, agricultură, resurse etc). În a XI-a vei avea Geografia Mediului (hazarde naturale, protecţia mediului etc), în a XII-a vei face Geografia României şi a Europei (recapitularea materiei de clasa a VI-a şi a VIII-a dar la un alt nivel). Oricum, cele mai frumoase rămân materiile de a IX-a şi a XI-a, care reprezintă geografia adevărată, ştiinţa geografiei.
La a doua olimpiadă naţională de geografie la care am participat, ni s-a zis aşa la deschidere: Geografia e regina tuturor ştiinţelor pentru că ia ce e mai util de la fiecare şi le îmbină într-un mod unic! Total adevărat, crede-mă. Dacă proful tău va face geografie calumea, vei vedea câtă fizică, chimie şi bio vei folosi la orele de geografie, în special în a IX-a (fizică) şi a XI-a (bio, chimie).
Dacă e intensiv engleză, vei face geografia şi istoria în română, iar pentru BAC va trebui să ştii toată materia. Dacă profilul e bilingv-engleză, s-ar putea să le faci în limba engleză. Baftă! happy
ps: Îmi pare rău că nu te pot ajuta şi cu istoria.