| Andreea09Deea a întrebat:

La herpes vaginal ce control iti face, iti introduce ceva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Stoicanoiu_Razvan_1989 a răspuns:

Diagnostic
Depistarea herpesului genital se va face in urma examenului clinic, a istoricului sexual si prin analiza mostrelor recoltate din orice rana deschisa.

De asemenea, exista si teste de sange care au rolul de a descoperi anticorpii pentru herpes care sunt eliberati de sistemul imunitar pentru a lupta impotriva virusului. Prin intermediul testului de sange, anticorpii antiherpes pot fi detectati doar dupa patru-sase saptamani dupa prima infectie. Un test pozitiv confirma prezenta infectiei si faptul ca persoana infectata va fi si contagioasa. Totusi, analizele nu confirma momentul infectiei si nici locul in care organismul este infectat.

De cele mai multe ori, la femei, herpesul genital este diagnosticat gresit cu cervicita sau boala inflamatorie pelvina, atunci cand leziunile herpetice sunt localizate in interiorul vaginului, iar daca ranile sunt prezente in zona uretrei, pot fi diangosticate incorect ca fiind semne ale unei infectii ale tractului urinar sau o disfunctie a vezicii urinare.

Tratament
Nu exista leac pentru herpesul genital. Odata infectat, bolnavul va avea virusul in organism pentru tot restul vietii, indiferent daca vor fi prezente manifestari sau nu.

Sunt disponibile medicamente antivirale care pot fi prescrise de medic pentru a scurta durata stadiului de manifestare a virusului si a ameliora gravitatea simptomelor. Printre acestea se numara aciclovir, valaciclovir si famciclovir.

Veziculele vor fi curatate de doua ori pe zi cu apa si sapun. Pielea va fi uscata si se va evita frecarea. Medicul poate recomanda aplicarea locala de creme cu antibiotice.

Pot fi indicate si medicamente pentru calmarea durerii, cum ar fi ibuprofen, naproxen si ketoprofen. Totusi, acestea se vor utiliza doar pe termen scurt. Se recomanda purtarea de lenjerie de corp din bumbac.

Prevenire
In timpul unei faze active de manifestare a herpesului, bolnavii ar trebui sa evite transmiterea virusului in alte parti ale corpului sau la alte persoane prin

– pastrarea ranilor curate si uscate
– evitarea oricarui contact cu ranile sau continutul acestora
– spalarea mainilor dupa fiecare atingere a ranilor
– evitarea activitatii sexuale pana cand ranile s-au vindecat complet.

Intre focare, purtatorul de herpes ar trebui sa practice intotdeauna activitate sexuala protejata pentru a evita transmiterea virusului la alte persoane.