| Apofisss a întrebat:

La inceputul acesteu luni m-am dus intr-o vizita la dermatolog pentru acnee.Acesta s-a uitat vreo 3 minute la fata mea si mi-a spus ca e acnee vulgara.
Ce ma cam deranjeaza e faptul ca mi-am cumparat o crema (reteta bineinteles), si nu vad rezultate deloc.In loc sa imi dispara, imi apar cosuri.Crema se numeste Skinoren cu acid azelaic si am mai dat si 50 de lei pe ea
Dermatologul mi-a spus sa astept pana luna viitoare pentru rezultate dar rezultatele chiar nu apar.E posibil sa fi facut vreo alergie din moment ce imi apar cosuri sau pur si simplu nu functioneaza pentru mine?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Probabil nu functioneaza la tine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu la toata lumea functioneaza acidul azelaic, la unele persoane crema asta n-are niciun efect, altora doar le estompeaza petele postacnee, iar unora li se agraveaza acneea.

" Acnee: Puteti utiliza Skinoren gel o perioada de cateva luni, in functie de efectul tratamentului. In general, puteti observa o imbunatatire clara dupa 4 saptamani. In cazul in care nu apare nici o ameliorare dupa o luna sau in cazul in care acneea devine mai grava, trebuie sa se intrerupa tratamentul cu Skinoren gel si sa consulte medicul. "
sursa : https://www.catena.ro/prospecte/skinoren-150-mg-g-x-50-g-gel

Cere-le celor de la Bioderma sa-ti trimita o mostra de crema Sebium global si gel de curatare Sensibio gel moussant ca sa vezi daca produsele astea functioneaza pentru tine.
http://www.bioderma.com.ro/contacteaza-ne/persoana-fizica
De achizitionat le poti lua de aici :
https://www.farmacialapretmic.ro/

Probioticele ( Eubiotic, Benebian, Flora 10 sau probiotice de la Calivita etc. ) ajuta mult in tratarea acneei si a bolilor de piele in general. S-a facut un studiu in care s-au administrat probiotice pacientiilor cu acnee si 80% din ei au avut imbunatatiri semnificative in urma acestor suplimente. Ia probiotice minim 15 zile ( ar trebui sa vezi imbunatatiri chiar dupa prima saptamana ), in cazul acneei e recomandat minim 3 luni, sunt foarte benefice pentru organism. Poti discuta cu medicul tau de familie inainte sa le iei. :)

Incearca sa ai o alimentatie echilibrata, nu manca prostii ( prajeli, snacksuri, sucuri acidulate, dulciuri etc ), incearca sa eviti consumul de lactate ( mai ales lapte ) pentru ca favorizeaza agravarea acneei ( calciu poti sa-ti iei si din seminte de susan, chia etc ), consuma apa inainte sa-ti fie sete, nu iti atinge tenul cu mainile murdare, schimba cat mai des fata de perna, foloseste doar tu prosopul de fata si de preferat ar fi sa folosesti prosoape de hartie sau sa schimbi prosopul cat mai des, evita ca parul dat cu fixativ sau alte produse de styling sa-ti atinga fata, nu lasa samponul sa te atinga pe fata pentru ca unele sampoane contin ingrediente care favorizeaza aparitia acneei, evita pastele de dinti si apa de gura cu fluor pentru ca favorizeaza aparitia acneei, nu tine telefonul lipit de fata cand vorbesti la el, foloseste casti pentru alergat pentru ca nu-ti ating fata, dezinfecteaza castile si telefonul zilnic si daca ti-ai trecut mainile murdare prin par evita sa il lasi sa iti atinga fata ( tine-l prins cand poti ).

| ibaal a răspuns:

Intr-adevar in cazul acneei vulgare lupta impotriva ei va fi grea si anevoioasa.
Crede-ma, 50 lei nu-s nimic comparativ cu alte tratamente prescrise de unii doctori.
Daca te-a chemat dupa o luna, mergi, stiu ca poate fi stresant, il platesti si pe el/ea si tratamentele...banii se aduna...
Insa trebuie rabdare.
Daca vezi pana la urmatoarea programare ca nu si-a facut deloc efectul,cere-i ceva mai puternic.
Spune-i ca ai mai fost si la alti doctori in trecut si ai tot folosit formule usoare.
Ideea e ca numai doctorul iti poate prescrie ceva ce sa-si faca efectul.
Eu as spune,daca ai tenul gras, cere-i ACNEOUT, pentru zi, MASK ACNE Gel PLUS, seara si un gel de curatare EXFOLIAC.
usuca mult, efectiv le vezi cazand.
Insa depinde de tine...cum spuneam, acneea asta e pacatoasa, odata ajunsa in stadiul asta, un tratament personalizat e mai bun.
Oricand poti incerca pastile, desi ar trebui sa fie cam ultima solutie...nu-s asa de..light.
Bafta in continuare!
Si capul sus!
Vor trece ele la un moment dat!
Apropo, mergi la o ecografie, vezi daca ai ovare polichistice, fa un test de sange, vezi nivelul hormonilor.
Trebuie sa gasesti cauza pentru a trata efectul!

| Rotazi a răspuns:

Dar cu alimentatia cum stai? Grasimi, dulciuri, fainoase din greu?
Ce da dermatologul, elimina aspectul. Dar cauza poate fi eliminata la endocrinolog. @AlaAbi si @HerculePoirot ti-au raspuns bine.

| Lule a răspuns:

La mine au functionat cremele pe care mi le-a dat dermatologul meu, nu mi-a zis ce fel de acnee am, dar cred ca tot vulgara era pentru ca mai aveam cateva cosuri inainte dar imi treceau si asta era, dar a venit acneea asta puternica si in 2 luni aveam fata plina, mi-a facut-o praf. Acum imi mai apare cate un cos, deci au functionat, dar mi-au ramas pete rosii si gauri unde am avut acnee. A durat cam un an sa ajung cu fata asa, deci s-ar putea sa apara rezultate si la tine sau poate trebuie altfel de tratament

| HerculePoirot a răspuns:

Nu prea ai ce sa faci in cazul acneei...toti dermatologii te vor pune sa cumperi toate mizeriile de creme(unele din ele chiar iti vor agrava acneea). Sfatul meu e sa lasi tenul natural, nu te mai da cu nimic, ia-ti un sapun Dove si spala-te cu el pe fata de 2-3 ori pe zi si cel mai important renunta pentru o perioada la zahar, tot ce inseamna dulciuri, sucuri, prajituri etc. Poate dobitocii astia de dermatologi nu ti-au zis(de ce ar face-o?) dar zaharul are un impact extraordinar asupra tenului favorizand aparitia de cosuri, riduri etc.

| NorNegru a răspuns:

Bună! Ești a treia persoană căreia îi împărtășesc aceeași problemă, însă cu rezolvare garantată.

"După ce am suferit timp de 4 ani de o acnee cumplită, folosind toate cremele, soluțiile și medicamentele recomandate de medici de pretutindeni, am constatat că cel mai BUN remediu este regimul alimentar. Acest lucru mi-a fost confirmat de un medic conferențiar dermatolog, la care am apelat ca ultimă instanță după atâția ani de eșecuri."

Am folosit și eu Skinoren și Brevoxyl și pur și simplu m-au desfigurat. Sub nicio formă să nu continui cu administrarea.

Multă sănătate și ambiție îți doresc!