| Adi1987 a întrebat:

La meseria de agent de securitate se da cu spray lacrimogen in ochii infractorului?

Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Mda, am lucrat in domeniu, am facut cursurile de care spui tu, acum vreo 10 ani. Nu te invata nimic util, pierdere de timp,de bani,si totul ca sa ia statu niste bani. Ce trebuie sa tii minte? Nu bagi mana in buzunar la om, in rest? te ataca? ii dai la picioare pana il lasi fara ele, nu ii dai in cap. Restu e can can, cu sprey-ul nu dai daca bate vantu, si nu in incaperi inchise. Astea in mare, oricum la ce legi avem, daca te aperi in astfel de cazuri ajungi tu cu dosar penal si din victima astia te fac agresor laughing

| Adi1987 explică (pentru Liviu):

Voiam sa stiu chestia asta unde dai cu spray-ul lacrimogen? In ochii infractorului sau pe piept? La curs a zis ca sa nu dai cu spray-ul lacrimogen in ochi ca cica poti orbi infractorul, si ca sa dai pe piept cu spray-ul. Dar ce efect are daca dai pe piept cu spray-ul lacrimogen si nu in ochi? Nu are niciun efect, cum vine asta?

| JBViațaMea a răspuns (pentru Adi1987):

Nu-ți bate capul! Cursul oricum e la vrăjeală, îl plătești, nu ai cum să îl pici. Vă trece pe toți la examen.

| Liviu a răspuns (pentru Adi1987):

Ok, te lamuresc eu. Sprey-ul poate avea eficienta ori de il nimeresti in ochi, in ori in piept. Ideea care e, nu multi stiu,dar sprey-urile paralizante sunt ori cu piper,ori cu ardei iute,si oriunde ai da, il faci K.O pe ala (nocaut) pentru ca e cu ardei iute, ori cu piper, si il inhaleaza, daca ai aruncat jet-ul pe piept cand trage aer, ii intra in nas, si il ia ameteala, ori ii produce inflamatii. Eu am folosit o data un sprey dala, am vrut sa vad cum functioneaza, aveam unu expirat si l-am golit, are o raza de jet 2 3 metri, ai grija sa nu bata vantu ca laughing te droghezi singur

Daca ii dai in ochi chiar il poti orbi?

Nici un caz, poate doar temporar, sprey-ul paralizant irita, e ca si cand ai avea tu sare in ochii, sau ti-ai pune sos de rosii iute. E efect doar temporar

Dar daca tu faci o infractiune iti poate lua politia atestatul?

Da, politia are drept de verificare asupra obiectivelor de paza, chiar si in magazine, daca nu ai ecusonul, bastonul, si sprey-ul la tine, iti poate da amenda, era cam 500 lei cand lucram eu. Au fost colegii care au luat amenda, in post la fel, poate veni sa te controleze, si sa scrie in caiet. Am avut un obiectiv la o fabrica de boabe de caini, si venea jegosu ala de militian numai la 3 dimineata cand era somnu mai dulce, o data era sa ma prinda dormind, cand faci program de 24 de ore(care apropo nu e legal,decat daca semnezi tu,si clar semnezi ca altfel nu te angajeaza), circ ce a fost,la fel a mintit ca a prins niste colegi dormind,deci nu e usor. Mai sunt unii bagatori de seama care zic ca la pasa doar stai degeaba, stai pe dracu, iarna dai zapada, vara dai de mancare la caini, ori la animale, ori ba chiar poti sa si muncesti sa cari te miri ce, ca si asa, doar stai degeaba

Dar iti poate lua atestatul?

Da adi, politia iti poate anula atestatul. Crede-ma, nu e mare branza cu atestatul ala, oricine il poate face, e doar o porcarie legala prin care se mai iau bani. Nu te hazarda, oricum chiar daca scrie pe ecuson "Agent de paza/interventie" Tot pandari,portari ramanem,nu avem nimic in atributie,efectiv stii cum e? e inca o chestie ca sa fie ei acoperiti, daca tu faci vreo prostie, ei o da inainte " Domle,e calificat,are atestat,el e de vina", deci mai rau te incurca atestatul, mai ales la cum sunt legile in Romania pentru auto aparare, mai bine stai cuminte. Daca vrei sa nu te doara capu,alege un post ferit de ochii lumii, la vreo fabrica ceva, undeva in pustietate, unde ai caini, care latra daca vin masini, sau alte persoane.Cu cat esti mai izolat, cu atat dormi mai linistitit, strangi caini pe langa obiectiv, si 10 11 caini daca ai, aia sunt ochii si urechile tale, cel mai multi caini am avut 8 sau 9 caini, unii mici, altii mari, e de ajuns unu mic sa latre, ca sar toti si latra de te trezeste din somn.

Dar in Romania nu prea se intampla asa ceva sa iti anuleze atestatul nu?

Ba se intampla, daca calci pe bec happy

Nu inteleg ce zici

Daca incalci legea, iti ia atestatu, e normal. Politia cu asta se ocupa

Gen tu daca ai furat dintr-un magazin, ai facut o crima, ai omorat pe cineva, ai facut o infractiune/contraventie tot iti ia atestatul nu?

Cu litera de lege nu iti pot spune, dar daca tu te imbeti cand esti la munca, sau hartuiesti oameni, da, atunci iti pot lua atestatul de paza. Mai multe detalii, nu stiu, daca doresti pe partea legala, sa ti se explice cu litera de lege, poti sa il cauti pe domnul Ioandelasal, parca avea numele dansul.

| LisaJulie a răspuns:

Se permite, oricum mie nu mi se pare safe

| Adi1987 explică (pentru JBViațaMea):

Pe piept?

Agenții de pază sunt puși pentru protecție, pentru a evita furtul. Îl vezi acolo și parcă te gândești de două ori dacă să furi sau nu.

| Adi1987 explică (pentru JBViațaMea):

Ma eu sunt inscris la un curs de agent de securitate lasa tu "Agenții de pază" ca acolo ii altfel. Ca agent de securitate iti da uniforma si acolo iti da baston si spray lagrimogen si la curs a zis ca nu se da cu spray lagrimogen in ochii ca poti orbi infractorul si cica se da pe piept, asa a zis la curs, voiam sa vad ce zic altii despre asta

Dacă te angajezi ca agent pază într-un magazin nu o să îți dea aceste lucruri.

Întrebări similare