Pentru vitamine: toate fructele coapte natural, ne-tratate pentru a fi frumoase si sa nu se strice repede.
La fel este si cu legumele.
Pentru oase: cat mai multe produse lactate, naturale, impreuna cu raze de soare (cu masura! ). Pentru incheieturile oaselor sunt foarte bune mancarurile din oase gelatinoase: supa de gaina, de oase, fierte peste 5 ore (!), piftia, dar si legume "albe": telina, pastarnacul, radacina de patrunjel etc.
Trebuie sa avem grija sa mancam echilibrat, o paleta cat mai larga din alimente sanatoase, bio.
Sa evitam mancarurile care au lista lunga si suspecta de ingrediente!
Consumul de miere este extrem de benefic, chiar folosit in loc de zahar.
" -Sănătate prin alimentaţie- oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor."
Sursa: https://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie
Mai pe scurt, iti spune ce alimente sa consumi pentru toate sistemele organismului: imunitar, osos, nervos, circulator, digestiv, etc.
Pretul ei este mic pentru informatile clare, detaliate pe care le ofera, si mai ales pentru calitatea hartiei.
Trei carti de felul acesta am avut, si pe toate le-am facut cadou. :) E nemaipomenita.
E indicat sa folosesti o gama cat mai variata pentru ca niciuna in sine nu contine toate elementele necesare, asta nu inseamna ca trebuie sa consumi zilnic din toate
Slendăriț întreabă: