La multi ani si un an nou plic cu bucurii si impliniri pe toate planurile! Ionizarile utilizeaza energia electrica si cred ca stii ca trateaza, local, nevralgiile, durerile tendinoase sau articulare si contracturile musculare. Ionizarile sunt d emai multe tipuri: vibratii, intepaturi, unde precum valurile. Cam in acest fel se simt pe zona unde sunt aplicate ionizarile. Am facut ionizari cand am avut o entorsa de gradul 2, asa ca vorbesc din proprie experienta. Fizioterapeutul care iti va aplica aceste ionizari te va intreba, in timp ce va creste intensitatea undelor electrice, daca este de ajuns sau daca suporti si mai mult. Asa ca nu te va durea, va fi o durere suportabila, nu-ti face griji. Eu am facut 10 astfel de sedinte si nu am decat laude de adus electroterapiei!
Am tot citit pe Internet ca se foloseste ionizarea in artroza si voiam doar sa ma "pregatesc" pentru ca poate ma mai tii minte, am mai vorbit acum cateva zile. Spune-mi si mie, cum a fost una din sedintele tale? Mai tii minte cat a durat o sedinta pentru tine? Ce faceai cat timp iti facea injectia?
Nu este injectie, e aceeasi procedura ca la TENS. Ti-am zis, difera denumirea, "ionizare" e un termen mai comun, mai neacademic. La o sedinta de genul stai intins pe un pat sau saltea, ori asezat pe un scaun, ti se plaseaza niste electrozi cu bureti umeziti cu apa(pentru a facilita transmiterea undelor electrice), fizioterapeutul regleaza intensitatea potrivita pentru tine(ii spui cat de mult suporti). Dureaza cam 10 minute aproximativ.
Faptul ca un kinetoterapeut poate trata, prin recuperare medicala, un pacient paralizat, pe cand un medic poate da doar diagnosticul de paralizie. Alt motiv pentru care am ales aceasta specializare este ca ma implineste sufleteste, ma face sa ma simt ca un factor important ce a contribuit la imbunatatirea calitatii vietii oamenilor cu dizabilitati si nu numai. Imi poti trimite printr-un mesaj privat link ul cu pagina ta de facebook.
aureliaghindoac întreabă: