| DianaMARY a întrebat:

La operatia de apendice este necesara injectia in coloana?
Un raspuns rapid va rog

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Exista mai multe posibilitati de anestezie. la adulti cooperanti se prefera rahianestezia (asa-zisa anestezie in coloana) fiindca are mai putine efecte adverse si e mai bine tolerata. La copii, la persoanele cu probleme psihice, la cele necooperante sau la cele cu afectiuni ale coloanei, se recurge la anestezie generala, cu efecte adverse si riscuri mai mari, dar care ofera medicului posibilitatea de a lucra in liniste (pacientul este inconstient)

| Cronki a răspuns:

Da
Cred ca poti opta sa fii adormita. Ambele pot avea efecte negative grave.

| ElenaSA a răspuns:

Este destul de usoara injectia in coloana; abia o simti.

| Cronki a răspuns (pentru ElenaSA):

Serios? Am fost operat in 2000 la spitalul militar din Bucuresti. Injectia aia am simtit-o ca un cutit infipt in spate. O senzatie peste care n-as vrea sa mai trec. Sa nu mai spun ca daca o gresesc te poate baga in scaunul cu rotile.

| ElenaSA a răspuns (pentru Cronki):

Da, depinde de cel care iti face injectia. La mine a fost care o scurta senzatie neplacuta. Stiam ca exista riscuri.