| alinutza_5974 a întrebat:

La un control ginecologic am descoperit ca am o rana pe col, dr la care merg de fiecare data nu are aparatura necesara si m-a trimis mai departe la o clinica pentru o colposcopie, la clinica respectiva nu au colposcop ci videocolposcop, care este diferenta intre ele? si care este mai bun? cum papanicolau l-am facut anul trecut, doresc sa-l refac si pe acesta, pot face in aceeasi zi si papanicolaul si videocolposcpia sau in zile diferite? multumesc anticipat celor care ma pot lamuri in acest sens!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Colposcopul permite medicului sa vada cu ochiul liber colul (printr-o lupa). Videocolposcopul scoate imaginile pe un ecran video si este mai bun, mai exact si permite o mai buna vizualizare.
Nu poti face Examenul Papanicolaou in aceeasi zi cu colposcopia. In urma colposcopiei se va lua biopsie daca este cazul. daca nu, poti face examenul Papanicolaou la 8-10 zile dupa aceea

4 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Sunt unul si acelasi lucru. Puteti face si examenul BPN in aceeasi zi in care veti face si colposcopia.
http://www.i-medic.ro/analize/colposcopia

| alinutza_5974 explică (pentru doctoressa):

Multumesc mult pentru informatii!

| iam2good2u a răspuns:

Cum vad ca nu stii sa folosesti google, nu mai bine intrebi medicul ginecolog? nu vezi ca pe site ul asta intra doar copii care nici nu stiu ce ai scris tu acolo?

| alinutza_5974 explică (pentru iam2good2u):

Acest site nu este dedicat doar copiilor, in caz ca nu stiai aflii acum! iar la rubrica sanatate pot sa intreb ce vreau, nu conteaza daca citesc copiii, este un site pentru toti si de toate varstele... poate am omis sa intreb medicul meu ginecolog si de aceea intreb acum aici, ce este asa greu de inteles? iar de raspuns, raspunde cine stie, cine nu stie despre ce am scris eu aici sa nu raspunda, raspunsul tau nu m-a ajutat cu nimic si o sa am grija sa-l raportez!