Salut! Nu e acelasi lucru: http://ro.wikipedia.org/wiki/Boala_Alzheimer
si autismul:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Autism
Boala Alzheimer (Morbus Alzheimer) este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare mai ales la persoane de vârstă înaintată, producând o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament, ceea ce realizează starea cunoscută sub numele de demență (din latină: demens). Boala și modificările organice din creier care o însoțesc au fost descrise pentru prima dată de Alois Alzheimer, psihiatru și neuropatolog german. Denumirea de „boală Alzheimer" a fost utilizată pentru prima dată de psihiatrul german Emil Kraepelin în manualul său de psihiatrie ("Lehrbuch der Psychiatrie", 1911). Această boală reprezintă forma cea mai comună de declin mintal la persoanele în vârstă și a devenit tot mai frecventă o dată cu creșterea longevității.
*Autism este un nume generic pentru o serie de tulburări comportamentale fundamentale.
Cauzele autismului nu sunt încă înțelese complet, dar se crede că tulburările se datorează unor defecțiuni genetice, ale unor interacțiuni între gene sau mutații rare cu efecte majore.În unele cazuri rare, autismul este asociat cu agenți teratogeni (care produc defecte natale). Teorii precum că autismul ar avea vreo legătură cu vaccinările nu au fost dovedite în mod științific.
Autismul se observă deja de la o vârstă fragedă (înainte de 3 ani), cu excepția sindromului Asperger, care poate de obicei să fie diagnosticat când copilul merge la școală.
Simptome obișnuite ale autismului sunt acțiuni repetitive/monomane, contact și comunicare limitată cu alte persoane și interese foarte restrânse. Răspândirea bolii este cam de 6 la 1000 de persoane, și este de trei sau patru ori mai des întâlnită la băieți decât la fete.