Referitor la laptele din comert, fii atent, exista "lapte" mai ieftin, care este facut din zer si lapte. Citeste pe cutie, trebuie sa scrie ce contine.
Si, exista discutii in legatura cu consumul de lapte, sunt unii care afirma ca consumul de lapte poate cauza cancer la colon.
La adulti lipseste enzima din stomac care face cheagul din lapte, si atunci laptele nu-i asimilat cum trebuie de organism, duce la schimbarea mediului din intestinul gros, ceea ce duce la dezvoltarea bacteriilor daunatoare si la diferite afectiuni.
Din acest punct de vedere, mai bine consumi iaurt, chefir, branzeturi slabe care sunt deja lapte inchegat.
Dacă ar avea şi fibre, l-am putea numi ALIMENTUL IDEAL, pentru că am putea trăi consumând doar lapte şi produse lactate.
Diferenta de gust este in principal din cauza extragerii grasimii (pentru smantana, frisca, unt), dar mai ales din cauza pasteurizarii. Pasteurizarea (normala sau UHT) elimina microorganismele care pot fi daunatoare, dar ii schimba si proprietatile. Fierberea are loc la o temperatura si mai maire decat pasteurizarea, de aceea nici laptele fiert nu va fi la fel de sanatos ca si cel nefiert. Totusi, prin laptele nepasteurizat/nefiert se pot transmite cateva boli (de exemplu TBC), de aceea e important ca sursa sa fie una de incredere.
Si ca un lucru interesant: din tratamentul bolnavilor de TBC nu trebuie sa lipseasca laptele crud de capra.
"Un studiu recent arată că există o legătură strânsă între consumul de lapte de vacă şi unele tipuri de cancer.
Descoperirea care aruncă în aer industria laptelui a fost făcută de reputatul nutriţionist de la Harvard, Walter Willet.
Walter Willet: "Până acum, ştiam că trebuie să consumăm trei porţii de lactate pe zi. Ei bine, este o recomandare care nu ne face bine. Avem dovezi că un consum constant de lactate creşte riscul de cancer de prostată şi cancer ovarian"
sursa: realitatea.net
Părerile sunt împărţite. Şi eu beau lapte Dar beau două căni pe zi, cam 5 zile din săptămână. Până acum, sunt întreagă, n-am nimic
Eu zic să-ţi faci nişte analize. Să nu ai prea mult calciu în sânge, ca mai rău faci dacă bei lapte.
Nu, nu face nici un rau, si din cate stiu eu nici dependenta nu provoaca eu beau in fiecare zi cate 200ml lapte si nu am treaba., pot sa stau cat vr. fara lapte. App. eu beau numai din sursa naturala (de la vaca, am abonament ) la vecina.