Bună!
NU este periculos!
Este lapte acru "de casă", gen sana/iaurt
Deci, se poate consuma.
Toate cele bune.
E lapte prins sau acru este altceva decât iaurtul și de asemenea altceva decât laptele bătut tradițional.
Daca a fost "gras" deasupra are smantana.Amesteca-l bine si bea-l fara probleme sau il pui la scurs in tifon/panza si ai branza.
Buna,din cate stiu nu, practic e iaurt de casa natural.Ce poate sa faca rau Bea linistit/a.
Laptele ne fiert normal care il pun intr-o oala si il lasi la anumite temp din camera, poate ori sa se prina ori sa se stirce, daca s-a prins scurge-l prin tifon si ai chefir( branza ) dar poate fi baut si asa, daca s-a stricat si miroasa urat, nu recomand, nu am baut! Iaurtu se face cu lapte caldutz si se pune cate o lingura din alt iaurt ( bacterile necesare inchegarii laptelui) si se tine la cald pana se inchega! Pentru branza ai nevoie de cheag pe care il ie de la farmaciile veterinare sau de la cei specializati!
Tu te referi aici la laptele proaspat de vacuta? Si la ce te gandesti cand zici ca se acreste?
Daca e proaspat de la vacuta, il lasi la caldura si se face iaurt. Scurgi zerul care ramane in partea de jos a sticlei, il amesteci bine si il poti consuma ca atare.
Trebuie sa stii ca laptele proaspat contine anumite bacterii benefice pentru organismul uman. Sunt si persoane care nu tolereaza foarte bine produsele din lapte, dar asta este o alta poveste.
In general este bun si face bine. Gandeste-te ca bunicii nostri, si cei dinaintea lor, consumau laptele ca atare si nu mai faceau nicio indigestie.
Prin procesul de pasteurizare (fierbere) se "omoara" multe bacterii benefice pentru stomacelul nostru. Astfel se pierde mult din proprietatile benefice ale laptelui.
Google - "Lactobacillus Bulgaricus"
adriangabor92 întreabă: