Pepenele galben, vitalizant si detoxifiant
Pepenele galben are multiple actiuni terapeutice:
* Imbunatateste sistemul imunitar;
* Diminueaza senzatia de foame, avand totodata efect vitalizant, energizant, detoxifiant, diuretic-depurativ, recomandat in obezitate, constipatie, afectiuni renale, hemoroizi, guta, reumatism.
* Extern este utilizat pentru ingrijirea tenului.
De asemenea, pepenele galben reduce riscul aparitiei cancerului, bolilor coronariene si hipertensiunii. Poate fi cosumat de persoanele sanatoase ca un fruct de sezon apetisant, cu efect rapid de calmare a setei, dar si pentru detoxifiere. Persoanele cu diferite afectiuni pot face cure de 2-3 saptamani cu acest fruct. De altfel, poate fi mancat in stare naturala, ca atare, sau sub forma de salate, gem, serbet, inghetata sau dulceata. Poate fi consumat si sub forma de suc proaspat, cu efect revigorant si revitalizant. In timpul curelor se beau 3-6 cani pe zi din acest nectar.
Buna! Pepenele/lubenita nu te va ajuta prea mult sa scapi de constipatie pentru ca are multa apa in continut si putine fibre, in schimb vei urina mai des si mai mult. Incearca sa variezi fructele si legumele pe care le consumi, nu te axa pe unul singur. Nu uita de cerealele integrale! Iti recomand si cateva remedii naturiste: http://www.i-medic.ro/remedii/remedii-naturiste-pentru-constipatie
Multa sanatate!
Buna Lazio9, depinde de organism, de exemplu eu daca mananc pepene, fac naveta catre wc cu ambele treburi, deci e un bun diureic si diuteric, dar daca esti constipat, de ce nu folosesti ceai de crusin, miere de albina dimineata pe stomacul gol, ceai de musetel...
Da,deoarece contine multa apa si vitamine care sunt benefice pentru intestine
Pai lubenita si pepenele verde este aceeasi, doar ca in unele parti se spune lubenita si in altele pepene verde...cat despre constipatie habar nu am dar te asigur ca daca mananci lactate in ziua aia nu cred ca te va ajuta