| flaviusica a întrebat:

Luni, 24 noiembrie, seara, am avut un debut brutal de gripa, cred. Cefalee, frisoane, senzatie de frig urmate apoi de febra 40.Am mai facut o data febra 38, a 2-a zi, dupa care n-am mai facut deloc.Am 5 zile de tratament cu injectabile(gentamicina) si antibiotice(ospen) si izolare in casa.Maine e ziua unui prieten, si nu stiu daca sa ma duc sau nu, in sensul ca am inteles ca ar trebui sa stau acasa pana ma refac complet.Dar deja nu ma mai simt racit, senzatia de extenuare fizica si somnolenta a disparut, ma simt normal.Doar amigdalele mai sunt putin inflamate.Plus ca acum 2 saptamani am scapat de alta raceala.Un sfat, ce ar trebui sa fac? Sa ma duc, sau sa stau acasa in continuare pana marti cand ma duc la scoala?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| mdaria a răspuns:

Daca tu te simti mai bine, atunci poate ti-ar face bine o iesire, numai sa nu risti sa se molipseasca alte persoane de la tine.

Iti sugerez ca data viitoare cand mai racesti sa renunti la injectii si sa incerci sa te tratezi in mod natural - cu multe ceaiuri (ceaiul de soc favorizeaza transpiratia) si lichide, apa calduta cu lamaie, bai in apa fierbinte cu sare dupa care te bagi in pat ca sa transpiri si sa elimini raceala. In caz ca ai febra, inmoi niste sosete in otet, le tragi pe picioare, bagi fiecare picior intr-o punga pe care o legi si te bagi in pat sub plapuma. In maxim o ora iti trece febra, dupa care dai sosetele jos, te speli pentru ca otetul mirose destul de tare si te bagi iar in pat. Somnul are o mare importanta atunci cand esti racit pentru ca organismul se regenereaza mai repede in timpul somnului.

| TeeaCup a răspuns:

Pai, depinde de tine, daca te simti ok sau nu.
In orice caz, daca mergi, fara alcool ca iei antibiotice.

| flaviusica explică (pentru TeeaCup):

Am mentionat, ma simt normal, ca inainte sa racesc.Mersi de raspuns