| Bishop a întrebat:

Luni dimineata, de la a treia treapta, am alunecat pana jos (erau treptele ude) si am aterizat pe partea dreapta, cu mana dreapta nu intr-o pozitie prea frumoasa sub mine, si seara am alunecat iar, si am cazut tot in mana dreapta, dar asta a fost ceva usor. Mi-am luxat-o. N-am fost la spital. Si de atunci ma doare incheietura cand o indoi, dar si asa dintr-o data si anumite fragmente, si o tin bandajata cu o fasa. Cat o sa ma mai doara? Ma doare tare cand scriu, cand tastez, cand mananc, cand o tin dreapta, cand tin degetele indoite e mai bine, ma doare doar incheietura. Durerea e cat de cat suportabila, dar totusi...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| drpopa a răspuns:

Evident direct la ortoped, chiar e necesar sa iti puna o dasa ghipsata si nu pentru ca pericolul cel mai mare ar fi o fisura pe un os care oricum se vindeca prin proliferarea cartilajului, ci fractura de carpiene sau metacarpiene, portiune distala de radius sau ulna care se pot complica prin patrunderea unui fragment osos in spatiul articular, de asemenea lezarea tendoanelor care se pot vindeca cu sechele ducand la deformare articulara, etc, nu e obligatoriu sa dezvolti una din aceste complicatii dar e mai sigur sa previi

| gigiro a răspuns:

Luxatia e mai dureroasa decat fractura, si netratata poate avea repercursiuni neplacute toata viata.

| roxanac a răspuns:

No serios trebuie sa mergi sa te vada un medic. Musai trebuie sa-ti faca film sa vada daca nu e ceva mai grav. Poate trebuie pusa mana in ghips. sad Degeaba intrebi cat o sa te mai doara. Poate inca o zi, poate toata viata daca nu o tratezi corespunzator straight face Hai, fara figuri, mergi la doctor! Sanatate happy

| Cory89 a răspuns:

Du-te neaparat si cat mai repede la un medic! Am o cunostintza care a patit la fel si nu a bagat in seama problema, s-a dus la spital dupa vreo 5 zile si imediat i-a si bagat mana in ghips.Nu vreau sa te dezamagesc dar nu e exclus sa iti puna si tie mana in ghips straight face Sanatate!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuie sa faci neaparat o radiografie, luxatiile de la incheietura mainii sunt periculoase si poti avea o fisura pe os.Luxatiile de genul asta se baga in ghips, chiar daca nu ai nimic la prima vedere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi s-a intamplat si mie si inca ma doare pentru ca eu practic un sport extrem numit parkour... mie sincer incheietura mi-a trecut stand... sa nu faci efort mai deloc.

| Sylx a răspuns:

Du-te la spital si fa-ti o radiografie la mina, asa vezi sigur ce ai si vei auzi si parerea unui medic.

| Zorro a răspuns:

Ii obligatoriu sa mergi la un medic sa fii sigur ca ii doar o luxatie si nu o fractura