Da este menstruatie.
In primul rand bun venit in randul fetelor.
Nu te speria, si eu am fost asa, nu de mult a fost prima.
Doar o zi e imposibil sa te tina.Pe mine m'a tinut vreo 7 zile.
Poarta pantaloni larguti, ai grija de igiena ta, si poarta Always Max fresh.Este tot ceea ce pot sa iti zic. Iar cu durerile de burta poti sa face o baie calda sau o sticla cu apa calda pe burta.
Sau vb cu mama ta despre acest lucru, ea te va intelege
:*
Bea ceai de coada soricelului, ajuta sa ai un ciclu regulat si modereaza si menstruatia, asa incat sa ai dureri mai mici in acea perioada.
Trebuie sa bei ceaiul dimineata, inainte de masa, sa bei tim de o luna in fiecare zi si apoi mai faci la vreo 3-4 luni cate 2-3 saptamani de tratament.
Cand mergi la scaldat, sau cand stai pe ceva rece, este bine ca dupa sa faci baie de sezut cu ceai de coada calului ca sa nu ai probleme dupa (cum ar fi cistita).
Da, este menstruatie
mai bine vorbeste cu mama ta despre asta
si te tine in jur de 3-7 zile nu te speria, o sa te obisnuiesti si cu absorbantele, poti folosi si tampoane, dar unii spun ca dezvirgineaza desi nu cred si ai grija la igiena
iar cu durerile, ar fi bine sa nu iei medicamente dar daca te doare ingrozitor consulta medicul si el o sa-ti recomande ce medicamente sa iei, mai bine iti pui un prosop ud cu apa calda pe burta si sa nu stai desculta sau cu spatele gol sa nu te racesti
Clar este menstuatie...asa o sa iti fie in fiecare luna, din pacate asa suntem condamnate toate fetele o sa te obisnuiesti
Da, ti-a venit, si nu te ingrijora!
La inceput poate sa tina doar 2 zile, si sa nu-ti mai vina 2 luni, dar poate sa tina si 10-12 zile. Mie de exemplu, imi tine 10-11 zile, si am 8 luni de cand am. Pana ti se regleaza e neregulat.
Ca sa intelegi mai bine: http://noifetele.ro/yourbody/interactivebody.php
Bafta.
Prea evident...normal ca i-a venit draga mea
ideea e ca nu tine doar azi...
Uite un site care iti va rasp l intrebare www.noifetele.ro
Da. e menstruatie. si bravo, te-ai maturizat
stai linistita, o sa te obisnuiesti cu ea