| RoX_6698 a întrebat:

Luni urmează să mă duc la analize amănunțite, inclusiv plămâni deoarece tușesc rău de mai bine de o lună și tot nu îmi trece. Dacă fumez de aproximativ 2 ani câte o țigare-2 la 2 zile se vede la analize? Dacă da, este adevărată faza cu cana de lapte înainte? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Nu este nicio fază cu laptele.
Analiza pentru a vedea cantitatea de nicotină în sânge se face la cerere, nu cele uzuale. Nu te radia la plămâni mai des de un an.
Sănătate!
Pa, pa.

mariana
| mariana a răspuns:

Daca tusesti, inseamna ca ai un fel de bronsita, adica bronhiile sunt afectate de raceala ori de viroza si au in ele un mucus care le irita si de aceia tusesti, ca sa elimini mucozitatile depozitate in bronhii.
Daca nu ai luat nimic pana in prezent si daca tusind, ai fumat in continuare, nu este bine deoarece, fumul de tigara irita si iti face rau.
Daca ai fumat putin pana acum, nu cred ca este posibil sa apara la radioscopie ori radiografie. Cana de lapte bauta inainte, nu are cum sa aiba efect, sa "stearga" urmele de nicotina din plamani, ea poate avea efecte pozitive, prin aportul ei alimentar.
Fumatul este daunator, in general dar la varste fragede este distructiv, asa ca ar trebui sa "uiti" de acest obicei pentru a fi sanatos/oasa.
Daca esti fata si asa cred, nicotina din tigari iti afecteaza si tenul, care, cu timpul, va capata un aspect tern si pamantiu, pe langa ridurile pe care le faciliteaza.
Trebuie sa afli cauza pentru care tusesti, deci fa-ti analizele necesare, inclusiv roengen.
Multa sanatate si fa ce trebuie ca sa fii in forma, cat traiesti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Nu,nu-i adevărată faza cu laptele.
Nicotina nu se vede la analize, stai liniştit, doar dacă faci la cerere ca să vezi nivelul de nicotină.
Te pup, sănătate multă, ai grijă de tine!

| daniela1997 a răspuns:

Buna, da se vede daca fumezi dar avind probleme cu plaminii retinete vreo citeva saptamine tie o sa-ti fie mai bine, cu cana de lapte e adevarat. FUNDA?