| Whitesnake99 a întrebat:

M-a intepat ceva (albina/viespe) de cap, un pic mai jos de crestet, fiind tuns foarte scurt (periuta). M-a usturat cateva ore, problema e ca nu stiu daca a lasat ac si am inteles ca ar trebui scos cu prioritate. Eu nu am cum sa ma uit si la cap din pozitia aia fiind foarte in spate si sa incerc sa si storc locul ala cu mainile, am rugat pe altcineva dar nu prea s-a vazut nimic nici cu lanterna si e oricum foarte greu sa iti dai seama daca a ramas un ac mic si negru fiind si firele de par foarte mici si negre. Mentionez ca nu stiu daca sunt alergic, au trecut deja mai bine de 8 ore. Sugestii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă au trecut 8 ore și nu ai pățit nimic, nu ești alergic.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Viespea nu lasă ac, doar albina. Dacă aveai alergie, te umflai imediat. Freacă locul cu sare, ameliorează durerile. Nu ai nimic.

| Sophieka a răspuns:

Din moment ce nu s-a declansat deja o reactie alergica sau umflatura, nu cred sa ai alergie.

Ai medic de familie? Mergi maine la el / ea si spune-le situatia ca sa te vada acolo si daca chiar e intepatura de albina, sa scoata acul.

| Sophieka a răspuns:

Sau, daca nu ai medic de familie si usturimea sau ingrijorarea ta persista, poti merge la spital unde un medic de garda se va uita acolo.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Aveai zona acea inflamata, sau făceai soc anafilactic și mureai deja. Deci : nu nu ai pățit nimic, nu îți fa nici o problema, dacă apare vreo problema suni la urgente, dar nu se va întâmpla nimic.

| NunuNini a răspuns:

Daca au trecut 8 ore pana ai scris si nu ai murit, nu ai nimic.
Chiar daca te intepa o albina (ea lasa acul), nu e prioritar scoaterea lui. Veninul e lasat in momentul inteparii. Viespea inteapa, lasa veninul, dar nu si acul.
Daca te-a intepet o albina, RIP pentru ea! Albina moare dupa ce inteapa si lasa acul.

| InYourPants a răspuns:

Daca nu ai edem nu ai ac si nu se stoarce ca se baga acu mai adanc se da cu unghiile

| McLISTO a răspuns:

Viespea nu poate lasa ac, ceea ce inseamna ca era o albina.

Avand in vedere ca nu ai vreo reactie adversa, nu ai nici-o alergie
Daca esti ingrijorat poti contacta un medic de familie
Funda?