anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-a rugat mamica unui baietel sa intreb,
copilul este foarte nervos, a facut o analiza "Ascaris IgG" pozitiv (0, 415 ), daca stie cineva, este o ascaridoza care trebuie tratata? pentru ca la valori normale apare ca si negativ desi pe urma se specifica ca este "in afara limitelor normale " va rog frumos, daca stie cineva, n-am gasit nimic in sensul acesta pe net.
Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Daca i-a iesit analiza pozitiva, inseamna ca acest baietel are limbrici si trebuie sa faca tratament pentru ca sunt periculosi.
Diagnosticul de laborator se bazeaza pe evidentierea oualor de limbrici in scaun prin examenul coproparazitologic, rar prin visualizarea directa a migrarii larvelor, in sputa.
Computer tomograf si ultrasunetele pot determina prezenta viermilor adulti.
In 40% din cazuri examenul scaunului poate fi negativ, deoarece in timpul necesar migrarii si maturarii nu se elimina oua.
Testele sanguine pot arata eozinofilie in timpul stadiului migratoriu.
Colangiopancreatografia este o procedura de diagnostic si de tratament in cazul obstructiilor ductelor biliare.
Important este sa mearga sa mai faca analiza sangelui si sa-i dea un tratament cat mai repede.

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc pentru raspuns.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Da, are Ascarizi si trebuie tratat, atat el cat si toate persoanele din casa care folosesc aceeasi toaleta. In plus, trebuie testati copiii de la gradinita, daca merge la gradinita.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, este la gradinita, am sa vorbesc cu mamica sa ii spuna directoarei, multumesc si tie Brigaela.

| mircea a răspuns:

Aici m-ai pierdut. Habar nu aveam de Ascaris IgG!

| IamIce a răspuns:

Ascaridoza

Luni, 22 Septembrie 2008 10:02
Ascaridoza este o helmintiază din grupul nematodozelor, care se transmite la om mai frecvent prin intermediul solului infestat, caracterizându-se clinic printr-un tablou polimorf, fiind exprimat prin simptome de afectare a sistemelor pulmonar, cardio-vascular, nervos, digestiv etc. DAMI fundita

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bosneanu am sa te rog sa citesti ce au scris si ceilalt user s sa spui tu cine merita fundita, bine?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@bosneanu am sa te rog sa citesti ce au scris si ceilalti useri si sa spui tu cine merita fundita, bine?

| dianacraciunita a răspuns:

Cred ca ar trebui sa i faca mai multe analize. Copilul pritenei mele tot asa era foarte nervos. Dar ii mai trecea dupa un ceai special luat de la farmacie