| Mara6392 a întrebat:

M-am angajat pentru prima dată și mi s-a făcut programare pentru analizele medicale. Mi s-a spus să mă prezint cu două probe de scaun (un recipient cu gel și celălalt fără gel) că altfel nu se va face controlul. Aceste recipiente se iau de la farmacie? Trebuie să iau probele în ziua cu programarea sau se poate și cu o zi înainte? E ok dacă mănânc/beau ceva înainte de scaun?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| eliancodrut a răspuns:

Pentru usurare, ia recipienti de la farmacie.
Probele de scaun trebuie sa le iei in dimineata cand le ducu la laborator.
Daca nu trebuie luate probe de sange, poti sa mananci si sa bei apa.
aca trebuie sa iei si probe de sange, trebuie sa nu bei bauturi alcoolice cu cel putin 10 ore inainte si sa nu mananci cu cel putin 8 ore inainte.

| Valentinaldoilea a răspuns:

Recipientele pentru scaun le iei de la laboratorul unde iti faci analizele. Trebuie sa fie sterile. Daca nu au, iei de la farmacie.
Tot la laborator ti se vor da toate indicatiile cand mergi sa faci programarea.
Daca ai si analize de sange nu trebuie sa mananci in dimineata aia.