| zharmas a întrebat:

M-am apucat de cardio de 6 zile si mna prima zi am alergat ceva. A 2 a zi am alergat singura 13 minute dupa am crescut la 15 in a 5 a zi am ajuns la 20 si azi am alergat 5 minute m-a durut in partea dreapta sub coaste. Am stat 2 minute, am mai alergat 5 minute dupa iar m-a durut in partea dreapta si am facut pauza 5 minute dupa am alergat 2 minute si ala am fost, n-am mai putut. Aveti idee din ce cauza este? Am 14 ani si am 115 kg. Si habar nu am de ce ma doare, bine multi ani am stat in casa si nu prea am practic eu cine stie ce efort si mancam toate prostiile si am ajuns la 130 kg si am slabit 15 kg.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ai 115 kg la 14 ani și habar nu ai de ce te doare când alergi? Pentru că duci în cârcă vreo 60 de kg în plus. Adică un sac de ciment și patru bidoane de 5 litri de apă. Combinat cu sedentarism extrem, capacitate respiratorie redusă și alte lucruri, ce te mai miri?

În primul rând lasă mâncatul de prostii. Treci la un regim alimentar sănătos combinat cu activitate fizică moderată. Nu te forța deocamdată să alergi dacă ai probleme, dar fă plimbări lungi, mergi pe bicicletă, înoată. După ce ajungi la 80kg poți să începi gradual să alergi.

| zharmas explică (pentru johnnny123):

Am 1.84 deci duc 30 kg in plus. Si tin regim alimentar.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Pauza, omule.

| alfabet258 a răspuns:

Este ceva normal. Li se intampla si celor slabi. Corpul nu este obisnuit cu alergatul si ai depus mai mult efort decat de obicei. Continua tot asa si in 2-3 luni o sa vezi schimbari mari! happy