| lalada a întrebat:

M-am ars la mana cu zahar ars incins acum vreo 15 min mi-am pus apa rece si mi s-a facut besica m-am dat cu crema de galbenele si m-am bandajat strans dar tot ma doare. Ce sa fac?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| GeorgeH17 a răspuns:

Incearca sa faci un ou ca la omleta si sa pui din compozitie usor pe rana bana se cicatrizeaza oul de pe rana. Si nu o acoperi sau poti pune un plasture daca e rana mica dar se vindeca mai greu cel mai bun e cu ou

2 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Pentru diminuarea durerii folositi o comprese cu apa rece. In aceste situatii gheata este contraindicata deoarece nu va face decat sa agraveze leziunea. Acest lucru este valabil si in cazul remediilor populare precum utilizarea locala a maionezei sau a untului, factori ce nu fac altceva decat sa creasca riscul aparitiei unei infectii. Ca tratament medicamentos pentru ameliorarea durerilor cauzate de arsuri, este recomandata folosirea acetaminofenului sau a ibuprofenului, insa doar in limitele indicate de prospect;
Pentru arsurile mici sau superficiale puteti folosi un unguent pe baza de triplu antibiotic, care nu numai ca va grabi procesul de vindecare, dar are capacitatea de a preveni eficient riscul aparitiei infectiilor.
Mai multe detalii aici: http://www.i-medic.ro/primul-ajutor/primul-ajutor-cazul-arsurilor

| darrio2007 a răspuns:

Sa astepti.Cu timpul se va vindeca.Nu trebuia sa te bandajezi.Se va vindeca mai greu.