| Pau_Paola_2001 a întrebat:

M-am așezat pe o bancă din lemn și mi-a intrat o aschie picior.Era ieșită în afară si am scos-o dar inca ma doare, e posibil sa o parte in picior.Cum o pot scoate fără ac sau penseta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă știi că ai scos-o, înseamnă că acum doare doar locul, poate a fost înfiptă, adânc în piele. În general, așchiile se scot cu ușurință, dacă așchia e mică, sterilizezi vârful unui ac de cusut, ori acul de la seringă și o extragi, cu finețe. Dacă e doar la suprafață, te poți ajuta (și) de o pensetă. Se dezinfectează locul (apă oxigenată, rivanol etc).
Tu ai avut noroc, fiindcă așchia a fost doar la suprafață și ți-ai scos-o cu vârful degetelor. tongue Dezinfectează locul, câteva ore e normal să simți durere.

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Cu bisturiu, de un chirurg.

| Vinsieu a răspuns:

Esti sigura ca ai scos tot? Daca mai era si murdara (sigur!) risti sa te infectezi. Mergi la medic, chiar la urgente. Ei iti curata locul cu o solutie si te panseaza. E mai sigur.