O sa treaca de la sine dupa ceva timp, nu poti sa faci nimic, eventual poti sa mai bei niste apa.
Din pacate, nu prea ai ce-i face, pentru vreo 2 zile vei simtii ceva disconfort, dupa care va trece complet.
Evita sa manaci fierbinte, rece sau sa manaci ceva uscat, care te poate ranii.
Nu da fundă, dă-ți ceva calmant dacă e cazul. Trece de la sine într-o zi - două. De acum să sufli și în iaurt!
Un ceai fierbite, cat de tare poti sa-l suporti, dar fara a te arde din nou, pentru a distruge celulele atacate, dar inca vii: acestea dor. Apoi sa bei niste lapte, smanatana, iaurt.
Stii cum imi "tratez" eu arsurile la mana, de exemplu? Apropii partea arsa de soba fierbinte, aragaz sau un alt mijloc fierbinte, atat cat sa pot suporta durerea. Tin acolo si cand nu mai suport, ma indepartez. Repet miscarea de 3-4 ori. Apoi pun pe rana un unguent, care sa o apere de microbi. Prin incalzirea puternica a partii arse se distrug celulele bolnave (ranite prin ardere), dar care nu au murit. Aceste celulu produc durere la orice ranire, impunsatura, etc.
Nu cred ca ai ce face, incearca sa nu mai mananci ceva rece tare sau fierbinte care ti-ar putea agrava situatia.
zzz_1061 întreabă:
anonim_4396 întreabă: