anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am lovit într-o bara de metal si am o vânătaie pe mână, si m-am gândit sa o înțep cu un ac steril sa curgă sângele de acolo sau sa il absorb cu o seringa, deoarece ultima oara când am mai avut am lasat-o sa se vindece si a durat mult. E bine ce fac sau trebuie decât sa o înțep, fara sa absorb sângele?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Vadean_Ioana_1982 a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, las-o sa se vindece singura

| Mihai_Miţă_1999 a răspuns:

NU! Deoarece nu ai de unde să ştii ce venă se află prin preajmă şi din greşeală să o înţepi. Las-o aşa. E foarte riscant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asteapta sa se vindece sau pune gheata pe lovitura. Insanatosire grabnica! happy

| Bøøgey a răspuns:

Tot ce ai face ar fi sa spargi si mai multe vase de sange. Vanataia nu e un sac de sange pe care sa-l intepi sau sa-l golesti cu o seringa ca pe un pahar. Vanataia inseamna ca s-au spart mici vase de sange numite capilare din cauza unei lovituri, iar sangele s-a imprastiat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nici macar nu stii ce e aia o vanataie asa e?

cand te lovesti mai multe vse mici de sange, numite capilare se sparg iar sangele sa imprastie prin tesuturile din vecinatate. Nu e un cheag de sange pe care sa il spargi tu