anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am taiat la degetul mare si pulseaza foarte tare sangele ce sa fac sa numai pulseze asa odata cu pulsul ridicat pe taietura ma ia nebuneala si nu pot sta locului vA rog ajutati-ma

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MirelaNicoleta a răspuns:

Da, subscriu. Tine-l legat /bandajat 2 zile fara sa umbli la el fara sa il uzi. La baie puneti un deget de manusa de unica folosinta si leaga-l cat faci baie. Mama mea anul trecut s-a taiat la un deget de la picior am bandajat-o, urmatoarea zi a facut balta jos I se desfacuse rana, am sunat pe chirurgul meu de la Floreasca si mi-a spus ca nu e nevoie sa o duc la urgenta, sa fac ce imi spune el are incredere in mine ca o sa fie bine. Si I-am pus betadina si am legat-o strans 2 zile. Dupa 2 zile era doar o zgaraietura. Bafta

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Tinctura de iod sau betamina sau in cel mai rau caz spirt. Il legi bine si mergi rapid la urgente. Altfel risti sa faci Tetanos si sa mori.

| Jipa95 a răspuns:

Pune-ti repede un leocoplast in zona cu taietura si lasa-l cateva ore asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc tutuor pentru sfaturi, daca am dormit 1 ora aseara, totusi azi am desfacut bandajul a ramas o bucata serioasa de "pielita" spre ghinionul meu nu o sa pot scrie sapt viitoare

| Moncherie a răspuns:

Pune sare peste si lasa 5 min. Dupa spala jos sarea, curata cu apa oxidata zona. Si trebuie sa astepti, cam in 5-10 minute se coaguleaza sangele si nu o sa mai curga. Linisteste-te. Nu te agita. E normal sa pulseze mult sange din moment ce extremitatile sunt cele mai vascularizate.

| BoneShiver a răspuns:

Taie-l. Trebuie taiat. O sa mori! PE BUNE VORBESC! TAIE-L REPEDE

| Ion_Gabriel_2000 a răspuns:

Nu stiu in ce caz este taietura. te pot ajuta, bandajeaza-l bine de tot, ( nu foarte strans ) cu putina fata cu tuica in special ( te va durea tare, dar pe propria raspundere iti zic ca rana se va inchide, daca nu vei umbla la ea, adica sa tragi de piele, sa te joci cu degetul ), apoi iti relaxezi degetul, il invelesti bine intr-un strat de fata( sau ce ai tu ), si daca pulseaza este bine, inseamna ca se vindeca, si daca te gadila, la fel.

| MirelaNicoleta a răspuns (pentru Ion_Gabriel_2000):

Da, subscriu. Tine-l legat /bandajat 2 zile fara sa umbli la el fara sa il uzi. La baie puneti un deget de manusa de unica folosinta si leaga-l cat faci baie. Mama mea anul trecut s-a taiat la un deget de la picior am bandajat-o, urmatoarea zi a facut balta jos I se desfacuse rana, am sunat pe chirurgul meu de la Floreasca si mi-a spus ca nu e nevoie sa o duc la urgenta, sa fac ce imi spune el are incredere in mine ca o sa fie bine. Si I-am pus betadina si am legat-o strans 2 zile. Dupa 2 zile era doar o zgaraietura. Bafta