Eliminarea varicelor se poate face prin mai multe proceduri:
Scleroterapie: se injecteaza o substanta in vena dilatata care va produce fibrozarea acesteia, cicatrizarea si retragerea ei sub tegument; sangele nu va mai circula prin ea si in cateva saptamani va disparea complet
Proceduri cu laser: poate trata eficient venectaziile, dupa mai multe proceduri vene se estompeaza si dispar in cele din urma;
Chirurgical: smulgerea venelor varicoase cu un dispozitiv special; interventia necesita anestezie si o perioada de recuperare in care sa se remita leziunile produse piciorului.
INTERVENTIA CHIRURGICALA
Acest tip de operatie se realizeaza prin injectarea in venele superficiale a unor substante sclerozante care au rolul de a produce trombozarea vaselor respective cu scoaterea lor din circulatie.
Substantele folosite sunt de mai multe tipuri: detergenti sclerozanti, agenti osmotici, substante chimice iritante. Dintre acestea cel mai des este folosit Aetoxisclerol (detergent sclerozant).
Injectarea se face cu un ac fin progresind de la vasele mari spre vasele mici. Dupa injectare zona respectiva este pansata compresiv.
Interventia nu necesita anestezie, este insotita de o durere minima
In general operatia dureaza maxim 1 ora in functie de numarul zonelor, de tipul substantei.
Operatiile de tratare a venectaziilor nu necesita spitalizare postoperatorie, pacienta putind pleca acasa dupa operatie.
COMPLICATII POSIBILE
Cateva posibile complicatii sint: necroze cutanate, tromboflebite, injectare intrarteriala, embolie pulmonara, pigmentare temporala. Urmareste indicatiile chirurgului plastician pentru a evita instalarea acestor complicatii. pup
anonim_4396 întreabă: