| LeeJiEun a întrebat:

M-i sa facut puroi la masea si ma doare tare de tot.Cand ma doare foarte tare iau algocalmin si dupa 5 minute imi trece putin.Azi am luat o pastila care imi opreste durerea. Dar maine ma doare din nou. Ce sa iau de la farmacie sa mi se duca puroiul, sa nu mai am? Urgent pls!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

Trebuie sa mergi la medic pentu ca ai un abces dentar si ai nevoie de antibiotic(amoxicilina indicata in functie de virsta si greutate). Eventual pina ajungi la dentist sa-ti pui comprese (pungi)cu gheata pe partea externa a obrazului, ia antiinflamator(diclofenac)de 2 ori pe zi.Trebuie evitata caldura!

2 răspunsuri:
| samiZiciPompier a răspuns:

Am avut si eu ceva de genul, am mers la dentist, mi-a pus un pansament pe care l-am tinut strans o ora, am luat o pastila zilnic timp de o saptamana si mi-a trecut...

| orceNUME a răspuns:

Si eu am avut asa ceva si mi-am rezolvat fara dentist era umflata gingia de langa masea era cu puroi m-am spalat pe dinti mai des si am apsat tare pe umflatura cu puroi panca cand s-a facut tot mai mica