anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma adresez in special fetelor.
NU mi-a mai venit menstruatia din 18 octombrie si acum suntem in 16 decembrie.
NU MI-AM INCEPUT VIATA SEXUALA pentru a respingee cazu in care sunt insarcinata.
Stiti care ar fi cauzele intarzierii?
Va rogg rasp pls...MS antizipat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yumeee a răspuns:

Măi, nu vă mai agitaţi atâta. E NORMAL.
Mie spre exemplu, în primii ani de menstruaţie, îmi venea o dată la câteva luni. Am mers la ginecologi dar ziceau că o să se reguleze. Şi aşa a fost.
Dacă ai alte probleme care ar sugera o dereglare hormonală(aceasta poate fi cauza unei menstruaţii neregulate) cum ar fi pilozitate excesivă, glande sebacee abundente etc, te poţi prezenta la un ginecolog pentru analize.

6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca ai sub 16 ani sau prima menstruatie a fost cu mai utin de doi ani in urma, nu trebuie sa te ingrijorezi. Astfel de intarzieri sunt normale si nu au nici o semnificatie.

Abh
| Abh a răspuns:

Daca ai sub 16 ani aceste intarzieri nu sunt de speriat, in timp ti se va regla ciclul menstrual.

| Zenithf a răspuns:

Schimbarea de mediu, dieta severa, boli si convalescenta sunt doar cateva din cauzele care pot duce la intarzierea menstruatiei. Conteaza si ce varsta ai, cand ti-a venit prima data ciclul, in primii ani acesta este neregulat, poate sa dureze si 2-3 luni. Pentru reglarea ciclului si a altor probleme, bea ceai de coada soricelului, 1 cana dimineata inainte de masa, timp de 1 luna, apoi repeta tratamentul la 3-4 luni.

| Awndre a răspuns:

Stai linistita, nici mie nu mi-a mai venit din 14 septembrie.
Lipsa menstruatiei de care "suferim" noi se numeste amonree secundara. Uite cauzele:
- un mod nesanatos de hranire
- exercitii fizice extenuante
- pierderi sau acumulari rapide de greutate
- dereglari ale comportamentului alimentar, precum anorexia sau bulimia
- stresul
- probleme cu glanda pituitara, hipotalamusul sau ovarele
La mine se explica, eu am pierdut mai mult de 10 kg in ultimele 3 luni si probabil de aia.

| davidwarner a răspuns:

Probabil ai amenoree secundara, incearca ceai de coada soricelului si extract din mladite de zmeur.

| alice_7857 a răspuns:

Stres dereglari hormonale mie imi mai intarzie pentru ca la varsta asta nu vine exact la 28 de zile nu i nimic ingrijorator