Trebuie sa mergi neaparat la ginecolog. Ia-l si pe partenerul tau cu tine. El isi va face o spermograma, tu analize, ecgrafii si alte teste. E ciudat ca in 3 ani nu i-ai spus ginecologului tau despre aceasta problema, la unul din consulturile de rutina.
Ha ha, eu m-am chinuit 10ani pana am reusit sa am o fetita. e greu si multe de facut dar nu te descuraja trebuie sa mergi si la un ginecolog bun si la endocrinolog. eu am avut probleme cu ovulatia nu aveam, apoi spre sfarsitul anilor in sfarsit au descoperit facandu-mi o HISTEROSALPINGOGRAFIE (un film care se face pentru a verifica daca trompele sunt permeabile si daca functioneaza bine) ca e ceva in neregula cu intrarea in uter si a trebuit o mica interventie unde au mai descoperit ca aveam si un polip pe care nu l-a vazut nimeni nicaieri si care imi inchidea tot traseul spre uter, l-au scos si apoi au vazut neregula de la uter, era strangulata intrarea in uter au destrans intrarea in uter si am rezolvat dupa 10 ani de nepasare a dr.si aceasta problema si apoi am ramas cu trat. de stimulare a ovulatiei dupa mai putin de un an de la interventie si insarcinata ufff.La inceputul investigatiilor avuse si sotul probleme cu spermatozoizii erau prea putini si anemici nu inaintau si mureau pe drum, a facut 3luni trat. de la urolog si s-a rezolvat cu mine a fost mai greu de depistat dar am rezolvat, asa ca nu-mi pare rau ca am avut fetita dupa 10ani de asteptari, pentru.ca e deosebita si minunata, asa ca hai la treaba si tu si nu vei regreta. intra pe net la "calculator ovulatie si fertilitate" si acolo este un test cu care te poti verifica in fiecare luna cand e ovulatia si cand urmeaza urmatorul ciclu, asta te va ajuta pe langa faptul ca trebuie repede sa mergi la endocrinolog si un ginecolog bun care sa se ocupe serios de problema sterilitatii voastre si sa faceti toate analizele specifice acestei probleme.succes.
3 ani este o perioada destul de lunga... depa 3 ani e cazul sa iti pui intrebarea de ce? cauzele pot fi multe, probleme hormonale, probleme cu organele sexuale (uter, ovare, col etc), cel mai bine e sa cauti un ginecolog bun, sa mergi la un control, ti se va face un eco normal si unul intravaginal, ai nevoie de un set de analize de sange si urina... poate ai probleme cu ciclul... daca nu e regulat si sunt proble hormonale prima data trebuie rezolvate acele probleme... sotul tau (sau partenerul) va trebui sa isi face si el un set de analize, o spermograma ar fi necesar... trimite-l la medicul de familie si sa ceara un bilet de trimitere la analize ...ai incredere in ce spune medicul si urmareste pas cu pas ceea ce te va sfatui... incearca sa ai contact sexual neprotejat in perioada de ovulatie... de obicei aceasta perioada este cu 14 zile inainte de ciclu la un ciclu regulat... se gasesc la farmacii teste pentru ovulatie este exact ca si cea pentru sarcina... functioneaza pe aceas considerent... numai ca arata daca esti la ovulatie si nu daca esti gravida... daca esti la ovulatie treceti la treaba... insa astea toate ti le va explica un ginecolog... totul e sa gasesti un medic bun si sa ai incredere... multa sanatate si bafta
Ai/ati fost la medic? Ar trebui sa mergeti sa vedeti daca sunteti sanatosi si daca puteti concepe un copil. Daca incercati de 3 ani este destul de dubios. Dat fiind faptul ca zici ca "te chinui" sa ramai gravida s-ar putea si sa fie un stres in plus si pentru tine si pentru el si de asta sa nu puteti. Mergeti la medic. Multa sanatate!
Ai fost la un medic ginecolog?
si de asemenea ar fi o idee buna ca tu si partenerul tau sa va faceti analizele, poate unul dintre voi are o problema.
Nu cred că poate cineva să îţi dea un răspuns aici. Problema e mai complexă şi cel mai bine ar fi să apelezi la ginecologul tău.
Carmen133 întreabă: