anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema mai jenanta si am nevoie de un sfat.
De o saptamana mi-a aparut la anus o umflatura, ca un nodul la inceput cat un sambure mai maricel iar acum a mai scazut.Nu ma doare, nu sangereaza cum ar fi in mod normal la un hemoroid, mancarimi am avut dar putine si de scurta durata.Nu ma doare cand stau jos sau cand merg la wc doar ma deranjaza ca e acolo.
Cum as putea sa scap de el?
Poate sa fie ceva grav?
Iau momentan supozitoare hemorzon, dar nu stiu cat de mult ma ajuta si daca ar mai trebui sa iau si daca nu imi face ceva rau, iau deja de 3 zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| ziftode a răspuns:

Du-te la marmacie si spune-i ca vrei cel mai bun produs romanesc pentru hemoroizi, nu mai stiu cum ii spune, dar era ceva foarte eficient, si cam FOARTE scump (pentru un tub minuscul), am luat si eu odata, m-am dat de 2 ori, mi-a trecut, si restul mucegaieste intr-un colt cu toate ca am luat cel mai mic tub

| Teo29 a răspuns:

E un hemoroid extern. Consuma multe lichide zilnic, cereale integrale si fereste-te de constipatie. Gasesti pe net regimul alimentar in acest sens.

Pana atunci, trebuie sa speli zona mereu dupa mersul la toaleta cu apa calduta si sapun hipoalergenic si dupa sa utilizezi crema cu arnica si marul lupului de la Ion Bonchis intr-un strat mai gros putin.

O gasesti la plafar, nu este scumpa si este cea mai eficienta crema.

Hemorzon si alte cremeprobleme pe baza de corticosteroizi nu trateaza, doar amelioreaza problema asa ca ar fi bine sa le intrerupi si sa incerci cu crema de mai sus, sa vezi cum te simti.

Nu sta foarte mult pe scaun deoarece asta agraveaza problema ta.

Daca persista dupa 1-2 sapt de tratament, mergi la un consult la un dr. proctolog competent din localitatea ta.