| VulpeaDinUmbra a întrebat:

Ma curentez cam des de o vreme, ce credeti ca ar putea fi?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
20 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

In ce conditii te curentezi dez? Cand atingi hainele? Alte persoane? Elementele din metal? Sau umbli pe la fire electrice fara echipament corespunzator?

| VulpeaDinUmbra explică (pentru siriusblack98):

Pai cand sunt la munca in general, deci dimineata cand ajung la munca si ating cu piciorul scaunul pe care stau, si asa cand ma duc acolo unde imi sta la incarcat telefonul ca sa vad cat e la % bateria si asa

| siriusblack98 a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Ceva provoaca un camp electrostatic. Poate fi chiar uniforma pe care o porti (materialul in sine prin frecare) daca ai asa ceva. Pot fi foarte multe sa stii de acolo care pot provoca un camp electrostatic.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru siriusblack98):

Pai la colegi nu li se intampla

| StoicAnalysis a răspuns:

Aerul uscat de afara. In timp ce te misti, partile corpului se "freaca" una de alta si creeaza curent static. In mod normal, daca aerul e mai umed, se elibereaza curentul respectiv prin particulele de apa din aer si ajunge in pamant. Insa cum aerul este mai uscat, tu ramai cu incarcat electric pozitiv si cand atingi cu mana ceva sau pe cineva care face contact cu pamantul, simti curentul ala la atingere.

| 1onur a răspuns:

Da câteodată pățesc și eu ating orice și deodată ma curentez singur))))))

| MihaiSpeedster a răspuns:

Conspirația ruso-chineză de a-l aduce pe Georgescu. Alea nu-s curentări, sunt gânduri pe care ți le introduce Putin în corp pe căi neconvenționale. Ca să eviți, tine o cheie în mână si atinge cu ea clanța ușii înainte să o deschizi, sau orice obiect metalic care de obicei te curentează, ca să nu se descarce direct în ține gândurile alea de la ucigă-l-toaca. Cu Șoșoaca era mai nasol, bine că au scos-o. La aia gândurile te invadau prin bășine. Nu ți se pare că într-o vreme te besheai mai des și mai puturos? De la americani era, când inhalai gazul ăla intrat în tine prin microcipurile din Pepsi, mintea ta lucra să o asemuiască pe Șoșo cu mirosul. De-aia nu o mai place nimeni.

| BitchInRedDress a răspuns (pentru MihaiSpeedster):

Meriti premiu

| VulpeaDinUmbra explică (pentru MihaiSpeedster):

Si ar trebui neaparat sa evit sau? Sau cum e cu asta? Adica ar putea duce la ceva rau la cine nu evita? Sau cum e cu asta? Si cum fac ca sa iti introduca in corp gandurile astea? Cum procedeaza?

| VulpeaDinUmbra explică (pentru 1onur):

Pai mie la munca cam zilnic mi se intampla... Deci cred ca e ceva, nu stiu. Si ma ingrijoram putin parca, sincer...

| 1onur a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Se întâmplă Man este normal, eu sincer consider normal nu văd nu consider nimic greșit în asta. Mam curentat de multe ori singur și n-am pățit nimic

| adryang78 a răspuns:

Electricitate statică. Hainele pe care le porți provoacă asta, prin frecare.

Bula
| Bula a răspuns:

Esti dusman cu fizica si nu te cunosti cu electricitatea.

| darrio2007 a răspuns:

Nu mai umbla la prize.

| VulpeaDinUmbra explică (pentru StoicAnalysis):

Si e advarat ca si telefonul de exemplu poate fi afectat si trebuie sa il curat cu produse antistatice? Sau nu e chiar asa

| StoicAnalysis a răspuns (pentru VulpeaDinUmbra):

Telefonul daca e in contact direct cu tine, se descarca electrostatic odata cu tine in mod automat. Ca electricitatea tinde sa mearga la pamant. Si o face calatorind cu viteza luminii prin orice obiect sau persoana care face contact direct sau indirect cu pamantul.

Si trebuie sa folosesc si produse de curatare antistatice?

Doar daca lucrezi cu circuite electrice fine. In rest nu ai de ce sa folosesti asa ceva, ca nu te poti rani.

Nici pentru telefon nu am nevoie? Sa curat cu produse antistatice

Aia e ca sa nu se lipeasca praful si scamele de ecran.