| Stefan1123 a întrebat:

Ma doare burta.Ma simt umflat,parca as avea ceva inauntru, la o palma de buric.Fac aiurea la toaleta.Am facut endoscopie si ecografie abdominala.Mi-au spus doar sindrom colon iritabil si reflux gastroesofagian.Asta in aprilie.Am luat tratament, dar tot ma doare.Ce sa fac? Azi am avut scaun portocaliu exact ca fereastra asta in care scriu si ca gemul.Intr-un loc a fost negru.Am 16 ani.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sindromul de colon iritabil te poate tine o viata. E urit si greu de tratat. Vecina mea traieste cu medicamente luate zilnic. Fiind tinar, inca mai poti fi tratat, dar sa nu neglijezi regimul alimentar.

| CorneliaC a răspuns:

Pai consulta mai muuulti medici, poate fi ceva foarte serios.

| Clawd3lw a răspuns:

@Gabitza71 E cel mai bun raspuns. Are dreptate. Fa ce iti spune ea.

| 1dintrevoi a răspuns:

Parerea mea e ca trebuie sa faci niste investigatii mai serioase. Noi aici putem face doar presupuneri. Nu suntem doctori, iar raspunsurile noastre te pot duce dintr-o extrema in alta. La tine poate fi "alba" la fel cum poate fi si "neagra" problema. Nu poti sa pui un diagnostic clar fara sa vezi ce e acolo, fara sa-i pui omului intrebari despre stilul de viata, fara sa-ti spuna ce fel de tratament a luat si mai ales cat timp. Toate se leaga intre ele si nu toti suntem construiti la fel, nu reactionam in acelasi mod la medicatie!
Scaunul portocaliu nu e semn bun, nici cel negru. Dar se mai inampla, spre exemplu, sa patesti asa cand nu bei apa si esti deshidratat. Sau cand nu ai o alimentatie sanatoasa. Ai 16 ani...bei multa cola la scoala? happy Fumezi? happy Si astia sunt posibili factori.
Du-te la medicul de familie si cere-i trimitere pentru investigatii amanuntite. Esti in vacanta. Te poti interna 2-3 zile pentru mai multe analize. Eu as incerca si o colonoscopie... Bafta!

| Stefan1123 explică (pentru 1dintrevoi):

Acum 2 ani beam Cola peste masura.De fumat ocazional, la petreceri.Mi s-a spus ca e pe sistem nervos.

| 1dintrevoi a răspuns (pentru Stefan1123):

Atat Cola cat si fumatul irita colonul. Nu e exclus ca acest sindrom cu care te-ai ales sa fi fost rezultatul unei diete nesanatoase combinate cu foarte multa cola... Eu am ajuns sa ma simt rau de la vitaminele alea efervescente la 3 lei bucata din supermarket happy (majoritatea produselor pe care le consumam sunt pline de tampenii). Consumul prea mare de cola poate fi periculos, mai ales in faza de crestere! (din cate inteleg, aveai 14 ani cand te-ai apucat de acest "sport")
Asa ca trebuie sa-ti monitorizezi serios dieta. Fa-ti un jurnal cu tot ceea ce mananci si incearca sa faci legaturi intre perioadele in care te simti mai rau si chestiile pe care le-ai consumat. La sindromul colonului iritabil pot aparea si simptome ale sindromului de intoleranta la lactoza. Astfel, e posibil ca in momentul in care mananci lactate sa te simti mult mai balonat, sa ai dureri mai mari.
Spune-i medicului ca, desi ai luat tratament, continui sa ai dureri. Poate te ajuta el sa-ti construiesti un regim alimentar potrivit organismului tau.

| aallyynnuuttzzaa a răspuns:

Ops...naspa ..nush ce sa zic, ai informeaza-te la doctor, daca e ceva grav, si du-te la mai multi si compara rezultatele si unii doctori sun tampi! happy

| Gabitza71 a răspuns:

Pai sa mergi la doctor si sa ceri "smecta" si eu am avut dureri de burta si am luat tot felul de tratamente dar cand am luat doua varfuri de smecta nu ma mai durut burta si nici nu mia mai mers