| Marianahsvvd a întrebat:

Ma doare de mor măseaua, nu mai pot, am fost la dentist și m-a programat abia joi, nu mai pot.
Am luat Ketonal, nurofen, de toate nu ma lasă.
Am pus și alcool și pasta de dinti.
Ce alte soluții mai știți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| 1997onur a răspuns:

Spirt Mona eu asta făceam îmi amorțea toată gura laughing))) o știu de la tata când eram mic aveam o durere de măsea eram semafor toate culorile ma făceam și băgăm spirt și ma lua lenșinu dormeam cu orele laughing))) după ma trăzeam nu mai aveam nimic și după nopțile iar ma lua durere pe atuncia nu exista nurofen și altele spiritul era leacul

| 120bulevard a răspuns:

E un spray la farmacie de masele care ti-o calmeaza instant, Lidocain se numeste

| andreidmbm a răspuns:

Probabil este vorba de acumulare de puroi la masea. Din cauza puroiului, calmantele nu vor avea efect. Presupun ca iti simti maseaua foarte sensibila la atingere.

Ca sa scapi, ia de la farmacie Augumentin sau Amoxiclav (e aceeasi substanta activa), cate 2 pe zi, iar in maxim 2 zile ai scapat de durere. In schimb, se va inflama gingia in momentul in care se va strange tot puroiul spre exterior, iar tratamentul ar trebui continuat timp de 5 zile.

Atentie, medicamentul se elibereaza doar cu prescriptie medicala (eventual sa ii spui farmacistei ca ai nevoie de el pana in ziua cand esti programat, ca sa iti elibereze medicamentul fara prescriptie).

Cand vei ajunge la stomatolog, iti va curata doar canalul maselei si nu vei mai avea probleme in viitor.

P.S.: Atentie la alimentatie in perioada asta, orice lactat va duce la acumularea de puroi, asa ca ar fi bine sa eviti lactatele pana scapi.