anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma doare gatu foarte tare, astazi am inceput trataent cu antibiotic ( Duomox ) dar vreau sa va intreb daca cunoasteti niste remedii, ceva "babesti" pentru a grabii procesul de vindecare!?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| xDyaDya a răspuns:

Un ceai de musetel,busuioc si miere. Fara menta. Mie mereu mi-a trecut.
Mai este si usturoiul cu miere,care iar este un remediu perfect,dar mai putin placut la gust.
Un remediu foarte bun este o supa de casa, nu chiar fierbinte, dar nici rece.
Si la medcamente, daca e infectie incearca EuBiotic sau daca este o simpla durere incearca Homeogene99, pastile cu vit. C si propolis. Sunt cele mai bune.Mie mi-a trecut de fiecare data cu acestea.
Bafta! :*

4 răspunsuri:
| MikkyAnduu24 a răspuns:

Bună,

Poţi încerca un ceai cu miere sau poţi să bei lapte fierbinte cu două gălbenuşuri de ou crude şi cu o linguriţă de miere.

Sper că ţi.am fost puţin de folos.
O seară frumoasă să ai! Te pup:*!

| iuli2125 a răspuns:

Strepsils, ceai!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Ca şi adjuvant, mai poţi folosi şi unul dintre următoarele medicamente ( cu respectarea Prospectului ) :
* Florisept ( 3 x 1 comprimate/zi )
* Propolis C.
* Tantum verde ( preferabil )
* Strepsils intensiv ( preferabil )
* Oropivalone
* Trachisept mentol şi eucalipt ( preferabil ), etc.

Ca tratament adjuvant cu diferite "leacuri băbeşti", pentru durerea de gât/amigdale, se pot folosi : gargara cu apă sărată ( o faci de câteva ori pe zi, se dizolvă o lingură rasă de sare mare la 200 ml apă ), comprese cu cartofi răzăliţi sau cu sare caldă, miere FĂRĂ lămâie ( deoarece lămâia IRITĂ gâtul ), eventual miere cu propolis, ceai cald ( nu fierbinte ), consumă mâncare uşor mestecabilă/înghiţibilă ( evită "uscăturile" ), preferabil ciorbe/supe, etc. ), Propolis spray ( se găseşte la magazine apicole ),...

Seara, înainte de culcare se înghite treptat 1 lingură de miere ( preferabil cu propolis ), încet pentru ca să se ungă bine gâtul şi NU mai bei/mănânci nimic după aceea.

Toate cele bune şi multă sănătate.

| Ben00 a răspuns:

Daca ai inceput cu Duamox, mergi asa. Insa e bine sa stii ca e numai pentru bacterii. Virusurile rezista pana faci anticorpi.