| deeeeeebora a întrebat:

Ma doare gatul si am ramas fara voce(cred ca am amigdalitele inflamate). Ce pot sa fac sa-mi recapat vocea?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mike66Danger a răspuns:

Mai intai ia niste Tantum Verde si Vitamina C (ca sa mai calmeze) iar apoi ia si putina miere de albine. Dupa vreo 2-3 zile cu tratamentul asta, inlocuieste mierea de albine cu un sirop de tuse (gen Eurospal). Daca vezi ca dupa ceva timp ca nu are niciun efect inseamna ca chiar ai amigdalitele umflate sau ai laringita. Du-te de urgenta la medic daca dupa maxim 2 zile nu tia trecut, macar putintel!

8 răspunsuri:
| tyana a răspuns:

Bea lapte caldut in care ai dizolvat unt proaspat(un bulgare cat o nuca). Eu am folosit si galbenusul frecat cu zahar, se formeaza o crema extrem de buna care are efect benefic.De asemenea stiu ca e buna si gargara cu ceai de musetel in care ai dizolvat o lingurita de sare. Daca te doare rau ar fi bine sa te vada medicul de familie, sa faci un exudat si in functie de bacteria prezenta sa ti se prescrie antibiotic.
Ca medicamente iti recomand tantum verde sau decasept(are culoarea albastra dar e extrem de bun). Repaus vocal si rabdare pentru ca o sa treaca!

| marrr a răspuns:

Poate e o laringita?

| BRG a răspuns:

Lapte fierbinte cu miere şi după ce bei acest lapte fierbinte cu miere, te bagi în pat şi pui un prosop la gît să-ţi ţină cald, şi pînă mîine trece, te vindeci.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Medicul de familie iti va prescrie o retzeta! Probabil antibiotic si un sirop! Pana ajungi la el bea o linguritza de otet de mere!

| Gândac a răspuns:

Am avut si eu aceeasi problema. Am baut multe ceaiuri caldute cu miere ( nu excesiv de calde). lapte cald. daca este foarte cald ca mai rau iti faci big grin si mi-a trecut. Dar cel mai bine e sa mergi la medic. succes!

Răspuns utilizator avertizat
| Lucyus_8602 a răspuns:

Consuma miere de albine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cel mai bine este sa mergi la medic daca vezi ca nu iti trece.eu aveam simtome de raceala si am aflat ca de fapt am mononucleoza ("boala sarutului")