| TheRares99 a întrebat:

Ma doare in partea dreapta a abdomenului dupa ce fumez in general sau fac mult mult sport.As putea fi suspect de hepatita B? [tatal meu a avut acum 10 ani]

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Porcusorul a răspuns:

Daca ti-ai facut analizele, iar biochimia ti-a iesit bine - transaminazele TGO si TGP in limite normale -, atunci nu poate fi vorba de vreo problema hepatica. Posibil, desi putin probabil, sa ai ceva probleme biliare exacerbate de fumat sau de alte obiceiuri. Alte probleme posibile pot fi inflamatii/iritatii la colonul ascendent, mai ales in zona incovoierii unde diafragma apasa pe colon la fiecare inspir.

| TheRares99 explică (pentru Porcusorul):

Biochimia mi-a iesit ok..pe scurt, nu cred ca ar fi ceva grav nu? plus ca durerea ma lasa dupa o ora, doua si nu e o durere insuportabila, doar ca simt ca ma jeneaza.dar simt dupa ce fumez

| Porcusorul a răspuns (pentru TheRares99):

Nu cred ca e ceva grav, dar daca jena nu o sa dispara in urmatoarea saptamana, atunci ar fi obligatoriu sa mergi la medic pentru investigatii complete.

4 răspunsuri:
| untu a răspuns:

Renunta la fumat si ficatul nu doare! Nu poti sa stii pana nu mergi la medicul de familiea si la policlinica si sa-ti faci analizele la sange si urina si veti afla rezultatul sigur!

| TheRares99 explică (pentru untu):

Am facut analize prin mijlocul lui septembrie... durerea a inceput cam de 3-4 sapt.